Версія для друку

ДНУ підписав договір про співпрацю з Національною академією прокуратури України

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара та Національна академія прокуратури України підписали договір про співпрацю.

У рамках візиту до ДНУ ректора Національної академії прокуратури України Івана Присяжнюка та першого проректора Олександра Толочка партнери означили коло питань для спільної роботи. На заході був присутній прокурор Дніпропетровської області, державний радник юстиції 3 класу, заслужений юрист України Віктор Матвійчук. ДНУ представляли ректор Микола Поляков, перший проректор Олександр Кочубей, проректори Володимир Карплюк та Михайло Дяченко та декан юридичного факультету Ольга Соколенко.

Учасники зустрічі наголосили на актуальності впровадження досягнень провідних вітчизняних і зарубіжних закладів правничого профілю в професійну підготовку і юридичну освіту ВНЗ України.

Сторони домовилися про спільну розробку освітньо-професійних програм підготовки фахівців у галузі права, впровадження сучасних методик викладання та контролю знань із використанням новітніх інформаційних технологій; підготовку й розробку підручників, посібників, методичних рекомендацій та узагальнень практики в галузі права. Також передбачається разом проводити наукові дослідження з актуальних проблем права, протидії злочинності, стосовно основних напрямів діяльності прокуратури України і судової системи України.

Ректори домовилися про спільну участь професорсько-викладацького та наукового складу у правотворчій діяльності, спрямованій на створення й удосконалення сучасної системи права в Україні. Необхідною також, на думку учасників наради, є співпраця у розвитку міжнародного співробітництва з навчальними закладами, науково-дослідними установами та правоохоронними органами інших держав, впровадження провідних європейських стандартів якості надання правової допомоги.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram