Версія для друку

На «Медіахвилях Дніпра» до нових журналістських висот

21 грудня 2016 р. завершився перший етап конкурсу «Медіахвилі Дніпра». Переможців вітали у Палаці студентів ДНУ імені О. Гончара.

Колись відомий словенський афорист Жарко Петан сказав, що «про світле майбутнє піклуються політики, про світле минуле – історики, а про світле сьогодення – журналісти». Розширимо це влучне висловлювання, додавши, що журналісти по-справжньому, «на всі сто» живуть у цьому сьогоденні. Журналістика – це такий спосіб життя, коли ти щодня відкриваєш нові світи, бачиш цікавинки в людях, подіях, всесвіті. Журналістика для тих, хто невтомно озирається навкруги, відшукуючи дива. Саме серед таких талановитих, незвичайних, амбітних, допитливих дітей компетентне журі факультету систем і засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара спільно з Управлінням освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради визначило переможців першого туру конкурсу «Медіахвилі Дніпра». У змаганні брали участь колективи 15 шкіл різних районів міста, випробовуючи свої сили у декількох номінаціях:

- шкільне телебачення,

- рекламний продукт (соціальна реклама),

- шкільна газета.

21 грудня відбулося урочисте оголошення результатів першого туру. Усі колективи презентували цікаві роботи. Серед одинадцяти шкільних газет, трьох телевізійних продуктів та чотирьох рекламних сюжетів журі важко було обрати найкращих. Саме тому було прийнято рішення ввести додаткові номінації: «Кращий дизайн газети», «Краща візуалізація газети», «Потужна соціальна складова», «Кросмедійність», «Краща промоція школи» тощо.

Найкращими газетярами стали учні НВК № 12, СЗШ № 47, СЗШ №123, СЗШ №136, СЗШ № 147, НВК № 148 «Планета щастя». Серед телевізійників перемогли творчі колективи СЗШ № 21, СЗШ № 17, Гімназії Новокодацького району. Наймайстернішими рекламістами журі визнало учнів СЗШ № 37, СЗШ № 143, СЗШ № 21, СЗШ № 12.

У Палаці студентів ДНУ ім. О. Гончара учнів шкіл та їхніх вчителів привітали студенти факультету систем та засобів масової комунікації, викладачі та регіональні журналісти. Декан факультету, професор Володимир Демченко поділився своїм професійним досвідом, розповів про багаторічну співпрацю університету зі школами області, запросив на традиційні заходи для бажаючих навчатися в нашому виші (дні відкритих дверей, пробні творчі конкурси, медіаквести тощо).

Несподіванкою для конкурсантів став той факт, що в журі були присутні журналісти-практики, які також підтвердили високий рівень виконання учнівських робіт.

«Чим частіше будуть проходити такі заходи, тим більше можливостей буде в абітурієнтів та учнів зустрічатися із редакторами, викладачами та взагалі вчитися», – вважає головний редактор газети «Днепр вечерний» Ірина Авраменко.

Звичайно, не всі учасники конкурсу в майбутньому будуть журналістами, але в багатьох учнів з’явився азарт та запал до підкорення нових журналістських висот.

«Ми отримали нагороди за дизайн та редактуру. Не всі ми мріємо стати журналістами, але працювати у газеті дуже подобається. Приємно також бачити, що наша газета варта нагороди», – поділилися емоціями учні СЗШ № 1.

Дар’я Зірка, Вікторія Похвалітова,
студенти другого курсу спеціальності «Журналістика»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram