Версія для друку

Школярі Дніпра на один день стали студентами ДНУ

На факультеті біології, екології та медицини Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов традиційний захід «Стань студентом факультету на один день» для старшокласників.

Понад 50 школярів Дніпра та області змогли уявити себе студентами. Вони побували на лабораторних і практичних заняттях в університетських лабораторіях і навіть отримали студентський квиток «на день».

Викладацький склад факультету провів цікаві та пізнавальні заняття. Професори та доценти розповідали про роль екології в сучасному світі, сучасну біотехнологію, поведінку лабораторних тварин. Школярі-студенти мали можливість визначати показники печінкового комплексу, ознайомитися з активаторами та інгібіторами амілази, роздивитися цитологічну будову мікроскопічних грибів, дослідити хімічні властивості хлорофілу, визначити загальну твердість води.

«Чи будуть подібні заходи проводитися надалі?», «Ви ж нам подзвоните, коли знову буде плануватися такий захід?» – схвильовано питали школярі.

«Невже все це можна освоїти за час навчання на Вашому факультеті?» – допитувалися учні у викладачів. «Дуже цікаво, нам сподобалося», – в один голос казали абітурієнти по завершенню занять. І лише одне питання дозволило зрозуміти, що вони відчули себе справжніми студентами «Де у Вас буфет? А чому не працює сьогодні?»

Викладацький склад факультету біології, екології та медицини ДНУ сподівається на подальшу зустріч з Вами! Слідкуйте за новинами на сайті університету та в соціальних мережах.

Факультет біології, екології та медицини
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram