Версія для друку

Конкурс учнівських есе на економічному факультеті

Нещодавно відбувся ІІ тур конкурсу економічних есе серед учнів шкіл, ліцеїв, гімназій та студентів технікумів і коледжів «Економіка навколо нас», присвячений 40-річчю економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Організаторами конкурсу виступили декан економічного факультету професор Сергій Смирнов, викладачі Дар’я Бесчастна, Ігор Лакей, Тарас Ніколаєв і рада студентів факультету.

До участі у ІІ очному етапі були запрошені 10 авторів найкращих робіт за результатами заочного оцінювання, де всього було представлено понад 100 учнівських есе на тему розвитку туристичного сектору України та формування портрету успішної країни. На заключному етапі команди учасників мали вирішити кейс, а саме: визначити стратегію розвитку України на п’ять років, виходячи з нинішньої економічної та соціальної ситуації.

За 100 хвилин команди сформулювали своє бачення вектору розвитку України, що стало предметом дискусії між ними та журі. Далі за результатами двох етапів професійне журі, що складалося з науковців-економістів, представників бізнесу та магістрів спеціальності «Економіка», визначило призерів та переможців конкурсу. Усі вони отримали цінні подарунки з логотипом економічного факультету ДНУ. Абсолютними лідерами за рейтингом стали Ксенія Шепотько (середня загальноосвітня школа №134) та Микита Турпітка (Дніпровський ліцей інформаційних технологій).

Наостанок декан економічного факультету Сергій Смирнов відзначив високу зацікавленість учнів у неформальній освіті та запропонував зробити цей захід на факультеті традиційним.

Додамо, що такий формат взаємодії виявився цікавим також журі та студентам, які координували роботу команд. Адже юні учасники конкурсу мали свій особливий погляд на актуальні проблеми та запропонували нові, нетривіальні шляхи їх вирішення.

Кафедра статистики, обліку та економічної інформатики
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram