Версія для друку

Регіональна конференція про перспективи розвитку викладання іноземних мов

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства пройшла IV регіональна наукова конференція «Тенденції та перспективи розвитку викладання іноземних мов в інноваційному суспільстві».

Захід організований кафедрою іноземних мов для гуманітарних спеціальностей. У ньому взяли участь представники професорсько-викладацького складу семи кафедр нашого університету та гості з вищих навчальних закладів нашого міста. Зокрема, науковці з Дніпропетровської медичної академії, Національного гірничого університету та Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. В. Лазаряна.

У вітальній промові заступник декана факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Вікторія Зайцева побажала організаторам та учасникам конференції натхнення для подальших наукових досягнень.

Зазначимо, що попередньо заявлена як регіональна, конференція практично набула статусу всеукраїнської, адже географія учасників цього року поширилася й на інші регіони України. Зокрема, свою фундаментальну наукову роботу до участі у нашій конференції запропонувала кандидат філософських наук, старший науковий співробітник відділу української філології Науково-дослідного інституту українознавства МОН України (м. Київ), доцент О. Смольницька.

Під час роботи конференції було представлено чимало інформативних доповідей, з оригінальними та корисними для подальшого запровадження у навчальний процес ідеями. Особливо відзначеним був результат фундаментального перекладацького дослідження, який у доповіді «Аналіз Геттизберзької промови Авраама Лінкольна: прагматичний та семантичний аспекти» запропонувала завідувач кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей, професор Елла Гончаренко.

Практично спрямованими та інформативно насиченими були також пленарні доповіді, присвячені методичним аспектам вивченню мови завідувача кафедри іноземних мов для інженерно-технічних та природничих спеціальностей Л. Пономарьової, доцентів ДНУ О. Цвєтаєвої та О. Бесараб, секційні доповіді викладачів А. Кривошеї, Ю. Крутась та інших.

Безперечно, проведення таких наукових заходів стимулює науковців до подальших дослідницьких розвідок та допомагає кожному з нас зробити свій гідний внесок у збереження й розвиток української науки загалом.

Кафедра іноземних мов для гуманітарних спеціальностей
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram