Версія для друку

Наглядова рада ДНУ ім.О.Гончара прийняла Звернення до випускників університету

У Палаці студентів відбулося організаційне засідання Наглядової ради університету. Учасники визначилися з повноваженнями та окреслили плани роботи на майбутнє.

Наглядова рада ДНУ була створена відповідно до статті 37 Закону України «Про вищу освіту». За поширеною в світі практикою, до її складу увійшли видатні випускники ДНУ ім. Олеся Гончара, які досягли значних успіхів у науковій, підприємницькій, громадській сферах і готові надавати активну дієву підтримку університетським ініціативам.

Серед основних завдань Наглядової ради: розгляд і аналіз пріоритетних напрямів розвитку університету; сприяння ефективній взаємодії з державними органами та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, суспільно-політичними організаціями; сприяння та надання допомоги університету в удосконаленні матеріально-технічної бази та соціальної інфраструктури; здійснення громадського контролю за діяльністю університету; сприяння його інтеграції в міжнародну освітню систему та інші.

Відкриваючи засідання, голова Наглядової ради, академік Анатолій Булат зазначив: «Загальновідомо, що університети, й насамперед класичні, з моменту свого виникнення і ось уже понад тисячоліття були і залишаються визнаними центрами передової освіти, науки і культури, справжніми провісниками та провідниками новаторства, прогресу в суспільному житті різних країн і народів. Наш Дніпропетровський національний університет добре знаний нині не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Його вагомі досягнення на всіх напрямах статутної діяльності, у підготовці висококваліфікованих спеціалістів найширшого фахового профілю, у розвитку науки і техніки здобули загальнодержавне та міжнародне визнання.

Коло завдань, що стоять сьогодні перед Наглядовою радою, достатньо широке і об’ємне. Та й самі вони, ці завдання, непрості, особливо з урахуванням непростої ситуації в країні, що склалась в останні два роки внаслідок серйозних викликів внутрішнього та зовнішнього характеру, агресії з боку сусідньої Росії. Але я переконаний, що спільними зусиллями членів Наглядової ради і керівництва університету ми зможемо реалізувати окреслені та інші завдання, що виникатимуть в процесі нашої співпраці», – наголосив Анатолій Федорович.

Ректор університету, академік Микола Поляков висловив щиру вдячність членам Наглядової ради за небайдужість до рідної альма-матер: «Сподіваємось, що ваш високий авторитет, з одного боку, стимулюватиме конкретні кроки колективу щодо активізації зусиль на пріоритетних напрямах модернізації та статутної діяльності університету, пошуку сучасних ефективних форм взаємодії освітнього сектора і суспільства, а з іншого – сприятиме динамічному розвитку нашої альма-матер, подальшому зміцненню її престижу та іміджу». Також Микола Вікторович окреслив основні питання, вирішенню яких могли б посприяти члени Наглядової ради.

Всебічну підтримку університетським ініціативам висловила заступник голови Наглядової ради Галина Булавка: «Наше суспільство має підтримувати осередки освіти, науки, культури. Ми всі вдячні альма-матер за наше професійне й особистісне становлення і небайдужі до майбутнього університету. Кожен із нас матиме персональну сферу відповідальності і докладе максимум зусиль для залучення інших випускників до цієї місії», – зазначила Галина Іллівна, подякувавши за високу довіру колективу ДНУ.

Наглядова рада прийняла Звернення до випускників університету з нагоди підготовки до святкування золотого ювілею ДНУ ім. О. Гончара – 100-ліття від часу заснування.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram