Версія для друку

Студентський бал-2016

Студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стали активними учасниками грандіозного студентського балу, який відбувся 27 листопада та був приурочений до Міжнародного дня студента. Захід проводиться вже шостий рік поспіль і має благодійний характер.

Тематикою балу став роман французького письменника Фредеріка Стендаля «Червоне та чорне». На заході діяло правило обов'язкового дрес-коду: для хлопців – смокінги або ділові костюми, а для дівчат – довгі сукні. При цьому необхідно було витримати свій образ в червоних та чорних тонах.

З 2014 року бал отримав статус благодійного. Студенти і гості роблять свої внески. Так, в 2014-му бійцям АТО передали 10 000 грн., у 2015-му зібрали 26 360 грн. для допомоги онкохворим студентам. Цього року організаторам за допомогою громадської благодійної організації «РАЗОМ.UA» вдалося зібрати понад дванадцять тисяч гривень для дітей з онкогематологічними захворюваннями.

За словами голови ГО «РАЗОМ.UA» Максима Карамушки, на ці кошти придбають життєво важливі медикаменти для онкохворих дітей: «У відділенні онкогематології Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні перебувають діти з раком крові. Ми плануємо самостійно закупити важливі для їхнього життя препарати й передати в клініку».

Шостий студентський бал пройшов за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної молодіжної ради. Заступник голови ОДА Володимир Юрченко передав найкращі побажання студентам, а також подякував молоді за її активну участь у волонтерській діяльності. Студенти Дніпропетровського національного університету долучилися до цього заходу не лише в танцювальній частині, а й в організації.

За традицією, серед присутніх балу – найактивніші, ініціативні та яскраві студенти ВНЗ – майбутнє Дніпропетровщини та України. З кожним роком бал стає популярнішим серед молоді. Цей рік не став винятком: 250 пар готували танцювальні композиції, з них третина – студенти нашого університету. Вони продемонстрували пристрасне танго, романтичний вальс і народний танець Франції – граціозний менует.

Кирило Шуриберко, студент хімічного факультету 4 курсу ДНУ танцював танго: «Все пройшло на висоті. Мені дуже сподобався задум з «Червоним і чорним» Стендаля. Дуже важливо, що бал благодійний. Я радий, що став частиною цієї події і сподіваюся, що подібні заходи будуть проходити якомога частіше в нашому місті».

Ілля Момот, студент 4 курсу факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ поділився своїми враженнями: «Бал вдався напрочуд гарним! Я дуже радий, що студентський бал благодійний. Адже ми повинні допомагати тим, хто цього потребує. Такі заходи рятують життя людей. Участь брав, як гість, та, придбавши квиток, долучився до благодійної місії заходу. Раджу всім прийти на студентський бал наступного року!»

Подяку за внесок кожного з присутніх висловили Олександр Сірий – голова Дніпропетровської обласної молодіжної ради, а також Любов Кравченко – ідейний натхненник балу, начальник управління науки, вищої та професійно-технічної освіти ОДА. Вони нагородили балетмейстерів, які допомагали в організації та вчили студентів таємницям танцю Франції: Анну Лацис, Катерину Юрчук, Катерину Танцюру та Олександра Поляка. Хореограф-постановник з 16-річним стажем Анна Лацис зазначила: «Найскладнішим, звичайно, було танго. Студенти виступили на високому рівні, я задоволена результатом. Менует і вальс також непрості у виконанні. Можу сказати, що постановки вдалися на 100%».

Вже традиційно, по завершенню офіційної частини, вечір продовжили конкурси, танці, розважальні номери та вікторини.

Студентка ФЗСМК
ДНУ ім. О.Гончара
Валерія Шудрик,
фото Дениса Чубченка


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram