Версія для друку

Тематичний квест до Дня Гідності та Свободи у ДНУ

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов тематичний квест «Право вибору».

Три команди студентів університету отримали можливість стати учасниками відтворення переломних подій, які відбулися в листопаді 2014 року. Історичне минуле у поєднанні з сьогоденням – добрий шанс поглянути очима студентів на події Майдану.

Розпочався квест у центральному холі Палацу, де Владислав Лисан грав на піаніно мелодії, що стали легендарними у виконанні майданівців.

Наступні завдання учасники отримали у Галереї гетьманів, де знайомство з історією України, відтвореною у портретах відомих особистостей, допомогло їм по-справжньому відчути істину: «Хто не знає своєї історії, той не має майбутнього».

Захоплюючі завдання нікого не залишили осторонь. Боротьба команд загострилася, коли студенти співали українських пісень та вчилися танцювати гопак. Флешмоб зі створення герба, складання українських приказок, відповіді на питання про Євромайдан – все це створило атмосферу справжньої боротьби. Адже це так важливо – вивчати культурні надбання своєї країни!

Особливі враження залишилися від читання віршів про Майдан від авторів, які були у вирі тих подій. Вони особливо вразили виконавців.

А покладання квітів до «Пам’ятника загиблим студентам» стало хвилинами вшанування пам’яті тих героїв, які пішли з життя за нашу свободу.

Переможцями квесту «Право вибору» стала команда першокурсників факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Марини Ворон, Руслана Харлова, Богдана Попова, Артема Облапи, Максима Чуркова, Івана Коваленка і студента І курсу факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Даніїла Кіргетова.

Такий квест у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара було проведено вперше. Організатори упевнені: відтворення тих важливих історичних подій допомогли студентам приєднатися до великої спільноти патріотів України, свідомих та охочих бути гідними своєї країни.

Художній керівник
Палацу студентів
ДНУ ім. О.Гончара
Оксана Рудковська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram