Версія для друку

Майбутні логопеди відзначили професійне свято

Кафедра педагогіки та корекційної освіти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара вже другий рік поспіль організовує святкування Міжнародного дня логопеда (14 листопада) – професійного свята майбутніх корекційних педагогів. Актив студентів академічних груп спеціальності «Спеціальна освіта» підготував серію святкових заходів, які проходили протягом тижня.

Цього року святкування було масштабнішим і за територією, і за часом. Минулого року увесь поверх факультету психології перетворився на мініатюрний кабінет логопеда. Студенти, які почали опановувати спеціальність, проводили майстер-класи зі студентами та викладачами: «Лексигеній. 5 кроків до перемоги», «Артикуляційний гігант», «Ваші пальчики в наших руках», «Ковток дихання», «Артисти-артикулісти», «Планета I. IV», «Зрозумій мене, якщо зможеш».

Цього року студенти 4 курсу організували логопедичний квест та логопедичний брейн-ринг, у яких змагалися команди 3 курсу.

Логопедичний квест мав свою специфіку і, крім часу/швидкості, оцінювалася правильність і точність виконання завдань. Усього було шість локацій з різними завданнями, наприклад: скласти слово з профілів артикуляції, знайти помилки в логопедичних термінах, співвіднести вчених з їхніми досягненнями. Правильне виконання кожного завдання давало підказку, де знайти наступний конверт із новим завданням. На шостій локації учасникам потрібно було за півтори хвилини скласти якомога більше слів із букв слова «парасигматизм»! Перемогу здобула команда групи ДК-14-1.

Логопедичний брейн-ринг проходив у три етапи. Перший – зашифроване слово в профілях артикуляції (учасники повинні були на швидкість відгадати слово); другий етап – питання за категоріями (були представлені такі категорії, як онтогенез, обстеження, порушення, корекція мовлення та чорний квадрат); третій етап (фінал) – бліц-опитування (за результатами якого було визначено переможця). Перемогу здобула Вікторія Мудрак, студентка групи ДК-14-2.

Дню логопеда також була присвячена Speed Speaking Challenge – розважальна університетська естафета, яка тривала протягом тижня. Організаторами виступили студенти групи ДК-14-2. Для участі в естафеті було необхідно зняти відео, в якому студент розповідає скоромовку та розмістити його в групі. Шляхом відкритого інтернет-голосування визначено переможницю – студентку групи ДКу-16-1 – Анну Курицьких.

Студенти груп ДК-15-1 та ДКу -16-1 провели логоритмічний флешмоб, до якого залучили усіх бажаючих та наочно пояснили значущість логоритміки у логопедичній роботі.

Спеціально до Дня логопеда активом групи ДК-14-2 підготовлений і випущений перший номер газети «Логопедичний вісник». На сторінках газети представлені інформація професійної спрямованості і не тільки...

Зокрема, читачі можуть дізнатися про специфіку цієї науки та професії. Газета призначена для тих, хто хоче приєднатися до логопедичного студентства, хто хоче розширити свої знання та для роздумів щодо обрання майбутньої професії. Ознайомитися з першим номером можна на кафедрі педагогіки та корекційної освіти.

Святкування професійного свята – Міжнародного дня логопеда – це можливість для студентів старших курсів проявити рівень професійної компетентності, поділитися досвідом із молодшими курсами, та залучити усіх бажаючих до цікавої та надзвичайно затребуваної професії.

Кафедра педагогіки та корекційної освіти
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram