Версія для друку

Українські студенти малювали польські пейзажі

Група студентів-дизайнерів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара нещодавно повернулася з пленерів, які проходили в Польщі, у місті Полянчик.

Уже за традицією під керівництвом завідувача кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, доцента Віктора Корсунського студенти щорічно під час мистецьких поїздок за кордон набувають нового досвіду. «Міжнародний пленер серед студентів та художників-аматорів у м. Полянчик пройшов під егідою Фундації «Шептуха» у межах угоди про Міжнародне співробітництво, – розповів Віктор Олексійович. – Фундація допомагає реалізовувати художні, музичні та інші творчі проекти серед університетів, а також художніх спілок. Крім студентів ДНУ у цьогорічному пленері взяли участь художники-аматори з м. Катовіце та м. Жешув. Усі разом ми влаштували вернісаж пленерних робіт, виконали розпис інтер’єру презентаційного залу в осередку Фундації в межах стилістичного поєднання інтер’єру та сучасного погляду. Наша делегація, зокрема, представила українське декоративно-прикладне мистецтво – петриківку».

Цього року учасниками пленеру стали п’ятеро студенток ДНУ: Поліна Піщанська, Єлизавета Хітрик, Тетяна Кривенко, Карина Харченко та Владислава Плешкановська. Владислава Плешкановська, наприклад, відвідала Польщу вже вчетверте: «Протягом тижня на території національного парку Бещади ми малювали етюди-пейзажі, – розповіла дівчина. – Кожна з нас була вільна у виборі стилю виконання та предмету зображення – чи то гірське озеро з яхтами й катерами, чи то паркові комплекси».

«Пленери дають свободу в творчості, ми можемо вільно творити без будь-яких «рамок», отримуємо новий життєвий досвід, вивчаємо іншу культуру», – переконані студенти-дизайнери ДНУ.

У рамках поїздки також відбулася зустріч з художнім ліцеєм у м. Леско, де українські та польські художники обговорили весняно-літній проект, у якому кафедра образотворчого мистецтва та дизайну ДНУ може взяти участь як вища школа мистецтв для проведення показового майстер-класу.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram