Версія для друку

День студента на історичному факультеті: корисно і весело

З нагоди Міжнародного дня студента на історичному факультеті вже другий рік поспіль проходить захід, присвячений міжнародним академічним і туристичним можливостям для молоді – «Літо історика». На ньому активна молодь, яка розширює свої знання не лише в стінах рідної alma mater, а й поза ними, розповіла про своє активне літо-2016.

Студентами була висвітлена інформація про участь у різноманітних проектах, освітніх програмах та подорожах Україною й світом, а також розкрита тема поєднання формальної та неформальної освіти.

Привітав студентів з міжнародним святом декан факультету, доктор історичних наук, професор Сергій Світленко. Він розповів про свою роботу влітку в столичних архівах та творчий відпочинок біля моря, наслідком якого став солідний поетичний доробок. Окремі вірші декан зачитав для аудиторії.

Студенти і аспіранти історичного факультету влітку побували в таких країнах Європи, як Німеччина, Польща, Словаччина та Литва. В Україні відвідали близько десятка міст: Київ, Харків, Львів, Вінницю та інші. Спікерами на заході були студенти майже всіх курсів, а саме: Решетняков Микола та Ватульова Катерина (2 курс), Стижко Гліб (3 курс), Лучіна Вікторія (4 курс) та аспірант кафедри історії України Олександр Сухомлин. Всі вони доповідали про власний досвід спілкування з іноземцями, правильне заповнення аплікаційних форм, надали детальну інформацію про сутність програм, учасниками яких стали, а головне, поділилися назвами і сайтами організацій, які займаються міжнародними та всеукраїнськими освітніми проектами.

Захід не обійшовся без розіграшів призів серед учасників. Зокрема, було обрано два переможці: найактивніший учасник дискусії та переможець вікторини на тему міжнародного співробітництва. Обидва отримали до своєї домашньої колекції цікаву книгу науково-популярного змісту.

Загалом програма заходу була покликана заохотити студентів історичного факультету до саморозвитку, нових подорожей, зустрічей з цікавими людьми, обміну інформацією, напрацювання більш активної громадської позиції. Але, насамперед, вона мала на меті надати молоді натхнення, віри в свої можливості та наполегливості у досягненні власних цілей!

Ольга Бурчак,
студентка 2 курсу, організатор заходу


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram