Версія для друку

Профорієнтація: «абітурієнт – студент – роботодавець»

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшов День відкритих дверей та Ярмарок вакансій для майбутніх політологів. Захід зібрав громадських активістів та партійних діячів, керівників підрозділів з органів державної влади та місцевого самоврядування, а також зацікавлених осіб з бізнес-середовища.

Фахівці та випускники кафедри політології факультету суспільних наук та міжнародних відносин ДНУ вже 25 років сприяють тому, щоб сучасний політичний процес на Дніпропетровщині ставав прозорішим та більш демократичним, постійно підвищують експертний потенціал фахівців у галузі політичного аналізу, прогнозування, рекламування та управління.

«Політика, як на місцевому рівні, так і в загальнонаціональному вимірі – це не кінцевий пункт призначення, а дорога, по якій треба рухатися і постійно самовдосконалюватися, – відзначив ініціатор ярмарку, завідувач кафедри політології ДНУ, доктор політичних наук, Олексій Третяк. – А тому і кар’єрний шлях політолога може набувати різних професійних траєкторій – від кабінетної аналітики до польових політичних комунікацій. Щоб надати абітурієнтам розуміння суспільної функції політологів, а вже дійсних студентів познайомити з їх майбутніми наймодавцями, ми вирішили організувати цей майданчик. Він надасть можливість обмінятися думками з приводу працевлаштування та поділитися досвідом роботи випускникам нашої спеціальності й агенціям, зацікавленим політологами-практиками, а також молодим людям, що тільки готують себе до роботи за фахом політолога».

Так, традиційно випускники кафедри політології стають затребуваними в органах державної влади області. Про непересічну роль спеціалістів у сфері децентралізації, роз’яснення населенню сутності політичних реформ, управління проектами місцевого та регіонального розвитку, налагодження відносин із громадським сектором, стратегічний аналіз суспільно-політичної ситуації розповіли представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Дніпропетровської обласної державної адміністрації, міської ради м. Дніпро, Жовтневої та Кіровської районних у місті рад.

Активні члени місцевих осередків політичних партій поділилися планами щодо проведення виборів. Саме в цей час студенти-політологи зазвичай мають можливість попрактикуватися в застосуванні політичних технологій, налагодженні політичних комунікацій, організації роботи штабів під час виборчих кампаній, проведенні соціологічних зрізів та політичному іміджмейкингу.

А на питання тих студентів та абітурієнтів, що бачать себе в майбутньому громадськими діячами, відповідали запрошені на захід представники некомерційних організацій області, серед яких «Громадський актив Дніпра», «Громадська палата України», ВГО «Хроніка», Дніпропетровська мережа «ОПОРА» та ін. Активісти представили результати роботи своїх організацій у місті та області, а також зосередилися на висвітленні компетенцій, необхідних політологу для проведення адвокаційних та PR-кампаній, розробки політичних проектів та фандрайзингу.

Захід також відвідали менеджери ряду бізнес-структур та PR-агентств міста, які, в свою чергу, зацікавлені у фахівцях у сфері Government Relations (налагодженні зв’язків з органами державної влади та самоврядування), розробці стратегій та організації поточної роботи прес-центрів, врегулюванні конфліктних ситуацій та проведенні переговорів. Як свідчить досвід, найбільш затребуваними у цьому плані є саме випускники кафедри політології, що отримують під час навчання відповідну підготовку.

Крім того, під час зустрічі абітурієнти спілкувалися зі студентами з приводу принад студентського життя політологів, зокрема із першокурсниками, а також із магістрантами, що вже мають певний досвід роботи за фахом. На запитання стосовно навчального процесу та академічних аспектів відповідали викладачі кафедри політології, що мають як визнану якісну теоретико-методологічну підготовку, так і значний бекграунд проведення практичних досліджень та політичного консультування.

Кафедра політології
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram