Версія для друку

Туризм: перший крок до майбутньої професії

Минулого тижня відбулася щорічна виїзна навчальна практика «Вступ до фаху» для студентів І курсу спеціальності «Туризм» факультету міжнародної економіки Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Традиційно у жовтні кафедра менеджменту та туристичного бізнесу факультету міжнародної економіки ДНУ організовує для своїх студентів навчальну практику «Вступ до фаху» на базі туристичних, готельних та ресторанних підприємств, відкриваючи їм туристичний потенціал України. Так і цього року майбутні спеціалісти туристичного бізнесу із задоволенням занурилися в основи своєї професії.

Уже опрацьованою базою практики став готельно-ресторанний комплекс «Ксенія», що знаходиться у м. Кам’янець-Подільскому, та с. Врублівці, де відбулося ознайомлення із структурою комплексу «Ксенія» та його підрозділами. Керівник комплексу для студентів групи ВТ-16-1 провів майстер-клас із основ планування та інтер’єрних рішень готельних номерів, організації роботи ресторану та бару, технології надання додаткових послуг у готелі. Наприкінці зустрічі зі студентами та викладачами був проведений круглий стіл на тему: «Значення індустрії гостинності та її вплив на економічний розвиток України».

Наступним кроком знайомства з професією стало вивчення туристично-екскурсійного потенціалу м. Камянець-Подільский та регіону. За участю представника туристичного підприємства та досвідченого екскурсовода студентам були роз’яснені особливості проведення оглядових, заміських та музейних екскурсій, особливості організації автобусних та сезонних турів. Виявлені особливості роботи менеджера з туризму та екскурсовода. В конференц-залі готелю між керівниками практики та студентами відбулася творча дискусія на тему: «Ваше бачення майбутньої професії».

volans

Завершальним етапом дослідження основ професії для студентів спеціальності «Туризм» стало практичне заняття із використанням інтерактивних методів навчання. За допомогою кейс-методів та мультимедійної презентації практикантам було детально роз’яснено особливості організації туристичного бізнесу та роботи менеджера туристичного агентства, а також висвітлено поняття, сутність та роль менеджменту в туристичній діяльності. Наприкінці заняття провели круглий стіл на тему: «Ефективний менеджмент в туризмі».

У результаті виїзної навчальної практики «Вступ до фаху» майбутні фахівці з туризму отримали наочне бачення основ екскурсійної діяльності, особливостей організації різноманітних турів, організації та менеджменту туристичного бізнесу, відкрили для себе туристичні можливості Батьківщини, а також надихнулися свіжими враженнями й емоціями для подальшого вивчення своєї професії.

«Навчальна практика була неймовірною: захоплюючою і цікавою, – ділиться враженнями студентка групи ВТ-16-1 Вікторія Гуртова. – Наш колектив став дійсно дружною та єдиною командою. Дуже сподобалися заняття з екскурсійної справи та спостереження за роботою професійного екскурсовода. Краєвиди нашої Батьківщини, які ми бачили, були ніби з малюнку туристичного журналу. Вражень та емоцій вистачить, мабуть, аж до Нового року!»

«Надзвичайна навчальна практика! За такий короткий термін ми відвідали багато нових місць – історичних, культурних та природних пам’яток України. Після практики залишилося море вражень та гарних фотографій! А головне – ми отримали нові знання про особливості професії, яку обрали. Дуже сподобалося!!!», – підсумовує Ганна Носікова.

«Дуже цікава практика, знайомство з туристичними об’єктами є надзвичайно корисним для нас. За чотири дні я дізналася та побачила більше, ніж за все життя. Хочу ще!» – говорить Вероніка Бикова.

Ст. викладач кафедри менеджменту
та туристичного бізнесу
Марина Кальницька


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram