Версія для друку

«Мрія» + «Доля»: п’ять років, п’ять перемог

Народна студія сучасного вокалу «Мрія» Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара виборола першу премію на 25-му ювілейному Міжнародному телевізійному фестивалі «Доля» у Києві!

Фестиваль підтримує благодійна організація Президентський фонд «Україна» Леоніда Кучми. Завжди перемагати важко, а цього року було надіслано 187 заявок з усього світу. До конкурсу допустили 40 учасників, більшість з яких є професійними співаками або студентами музичних училищ та академій. На фестиваль завітали представники Білорусі, Китаю, Узбекистану, республіки Домінікано та майже всіх регіонів України. Навіть група «Тріода», яка була супер-фіналістом Х-фактору, стала учасником цьогорічного фестивалю.

Колектив «Мрія» співає українську народну пісню «Чом ти не прийшов?»

Колектив «Мрія» співає українську народну пісню «Чом ти не прийшов?»

Ансамбль «Мрія» вже п’ять років поспіль бере участь у конкурсі і кожного року входить до числа переможців. Цього року на конкурс «Доля» поїхав уже третій склад студії «Мрія»: студентки факультету української й іноземної філології Ірина Семенюк та Кароліна Гаян, студентка факультету міжнародної економіки Аліна Гороховська та економічного факультету – Катерина Шевчик. Дівчата представили на суд журі пісню Павла Дворського «Батькова сорочка» та українську народну пісню «Чом ти не прийшов?».

Фото напам’ять з Наталею Бучинською.

Фото напам’ять з Наталею Бучинською.

Кожний виступ та обговорення – справжній майстер-клас від тих людей, які і самі співають, і викладають, і виступають на кращих концертних майданчиках країни. Українська пісня завжди буде в тренді, тому що потрібно мати не тільки голос, а й душу, справжнє відкрите серце. «Мрія» отримала корисні поради щодо вдосконалення своєї майстерності та слова Наталі Бучинської: «У вас дуже теплий колектив. Ви маєте гарні перспективи для росту і розвитку. На вас дуже приємно дивитись та слухати».

Переможці на сцені.

Переможці на сцені.

Члени журі – народна артистка України Наталя Бучинська, народний артист України Олександр Гурець, заслужений діяч мистецтв, композитор та виконавиця Лілія Остапенко, заслужений артист України, композитор Іван Красовський і народний артист України Мар’ян Гаденко – всі відомі люди музичного простору України та світу – присудили дівчатам першу премію, Приз глядацьких симпатій і грошовий сертифікат від благодійної організації Фонд Ярослава Бублика!

Колектив «Мрія» щиро вдячний «Долі» за те, що має можливість бувати на фестивалі такого рівня, де учасниками гала-концерту поруч з початківцями є такі метри естрадного та оперного мистецтва!

Оксана Рудковська,
керівник народної студії сучасного вокалу «Мрія»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram