Версія для друку

Студенти ДНУ перемогли у півфіналі України з програмування

16-18 вересня пройшов другий (регіональний) етап Всеукраїнської та міжнародної студентської командної олімпіади з програмування, що розглядається як півфінал України з програмування, де дві команди ДНУ посіли призові місця.

Для участі у півфіналі команди українських університетів згруповані по п’яти регіонах: північний, східний, центральний, південний, південно-західний та західний. Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара віднесено до центрального регіону.

До участі в ІI етапі в центральному регіоні було запрошено команди Кіровоградської, Дніпропетровської, Полтавської та Черкаської області, які брали участь у I етапі, та були допущені за квотами регіону (максимум 40 команд). Кращі команди Центру отримали право участі у ІІI етапі олімпіади (фінал Всеукраїнської олімпіади) у першій (1/2 фіналу першості світу ACM ICPC) або у другій лізі.

Згідно з офіційними результатами олімпіади, дві вищі призові сходинки в центральному регіоні посіли команди факультету прикладної математики ДНУ:

1. Команда «DNU_Ducks»: Євгенія Крищик (ПС-13-1), Володимир Шаравара (ПС-13-1), Андрій Селіванов (ПЗ-14-1), тренер – Олександр Леонідович Хижа, доцент кафедри комп’ютерних технологій.

2. Команда «DNU-Cifeidion»: Владислав Бабкін (ПС-16м-1), Віктор Шаравара (ПС-16м-1), Євген Радченко (ПЗ-16м-1), тренер – Олександр Хижа,.

Цей результат дає право участі у фіналі України, що пройде 20-23 жовтня у Вінниці.

Також, згідно з результатами ІІ етапу, до фіналу другої ліги, що пройде в Одесі 23-29 жовтня 2016 р., потрапила ще одна команда ДНУ – механіко-математичного факультету «DNU_Dodger»: Віолетта Підволоцька (МС-15-1), Олександр Ковальчук (МС-15-1), Денис Рачко (МС-15-1)), тренер – Олександр Хижа.

Команди приступили до тренувань, щоб взяти участь у фіналі

Кафедра комп’ютерних технологій
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram