Версія для друку

Калькулятор абітурієнта підрахує вагові коефіцієнти сертифікатів ЗНО

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара розробив і впровадив програмний продукт, що допоможе абітурієнтам швидко і легко обчислити бали при виборі спеціальностей.

Серед особливостей вступної кампанії фахівці наголошують на тих, у яких варто розібратися абітурієнтам: вагові коефіцієнти сертифікатів ЗНО та пріоритетність при виборі ВНЗ.

Зауважимо, що вагові коефіцієнти сертифікатів ЗНО є різними на різних спеціальностях й у різних ВНЗ. Тобто 185 балів з української мови додасть різну кількість у кінцеву суму балів у рейтинговому списку з огляду на те, яку спеціальність обрав абітурієнт. Новий програмний продукт ДНУ ім. О. Гончара «Калькулятор абітурієнта» допоможе правильно обчислити бали у рейтинговому списку, враховуючи бали сертифікатів із урахуванням вагових коефіцієнтів та середнього балу атестату, при вступі на обрані спеціальності в університеті. Також «Калькулятор абітурієнта» запропонує перелік спеціальностей в ДНУ ім. О. Гончара, на які абітурієнт може подати заяву, враховуючи наявні у нього сертифікати, та обчислити бали на кожному з них. Таким чином, абітурієнт зможе скористатися шансом вступити як за давно омріяним фахом, так і туди, де його сертифікати матимуть найбільшу вагу.

Такий корисний програмний продукт розробив студент третього курсу факультету прикладної математики ДНУ Костянтин Хабарлак. «Безперечною перевагою розробки Костянтина є те, що «Калькулятор» має зручний, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, – наголошують працівники приймальної комісії ДНУ. – Також цей програмний продукт буде використовуватися як абітурієнтами, так і членами приймальної комісії. Абітурієнтам «Калькулятор» дозволяє зменшити час обробки даних, надаючи за лічені секунди інформацію про усі спеціальності, за якими вони можуть брати участь у конкурсі. А членам приймальної комісії наш програмний продукт, по-перше, надає можливість оперативної перевірки вхідних даних, по-друге, на основі аналізу даних з «Калькулятора» швидко оцінити ймовірність вступу абітурієнта на певну спеціальність та дати поради вступникам».

Також фахівці запевняють, що розроблений програмний продукт є «гнучким» і може бути успішно адаптований у вищих навчальних закладах з аналогічною системою розрахунку вступних балів абітурієнта.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram