Версія для друку

Студентка ДНУ – чемпіонка Європи з рукопашного бою

Другокурсниця факультету біології, екології та медицини Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Єва Вакуленко здобула золоту медаль на Кубку Європи з рукопашного бою серед юніорів, юнаків та дорослих, що проходив у польському місті Берунь.

Учасниками турніру були більше 500 спортсменів із 8 європейських країн, які змагалися в категоріях «легкий контакт» і «демонстрація техніки (ката) із зброєю та без зброї». Так, дніпровська спортсменка Єва Вакуленко перемогла в особистому заліку в ваговій категорії 55 кг. Загалом, у складі збірної команди України взяли участь 10 спортсменів Дніпропетровської обласної федерації рукопашного бою, на рахунку яких 5 золотих медалей із 14, завойованих нашою збірною у Польщі. Із цим результатом національна збірна України посіла перше місце серед усіх команд-учасниць турніру.

Момент бою

Єва Вакуленко є вихованкою комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамо» Дніпропетровської міської ради. Тренується під керівництвом Надії Сотникової та Валентина Іващенка. Дівчина – майстер спорту України з рукопашного бою (перший дан), чотириразова чемпіонка України, чемпіонка світу в командному заліку, бронзова призерка чемпіонату світу в особистому заліку.

Єва Вакуленко на п’єдесталі пошани

Талановита спортсменка нині здобуває освіту в Дніпропетровському національному університеті за спеціальністю «Біотехнологія». Займатися рукопашним боєм вона почала лише п’ять років тому. «Кубок Європи був дуже важливим для мене, – розповідає Єва. – Дуже гідними виявилися суперники з Чехії, Німеччини та Нідерландів. Готувалася до змагань я довго і наполегливо, було важко поєднувати тренування з навчанням. Але у мене все вийшло, і я досягла поставленої мети – стала Чемпіонкою Європи! Знаєте, представляти свою країну на міжнародних змаганнях доводиться не кожному, і я вдячна, що ця відповідальність випала на мої плечі. Важко передати ті почуття, коли стоїш на вершині п’єдесталу, – це радість і гордість за рідну країну. Тоді в загальному командному заліку наша збірна посіла перше місце, так що в Європі тепер знають, що ми найкращі!» – відзначає дівчина.

З тренером і партнером по збірній команді

Зазначимо, що окрім Кубку чемпіона Європи, Єва Вакуленко також отримала особистий Кубок за кращу техніку серед жінок.

Щиро вітаємо Єву з черговою перемогою і бажаємо подальших успіхів у спорті та навчанні!

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О. Гончара
Тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram