Версія для друку

Шлях до успіху

Вчотирнадцяте відбулася у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара урочиста церемонія нагородження фіналістів і призерів традиційного міського конкурсу на найкращу науково-практичну розробку «Інтелект-творчість-успіх». У конкурсі, який проводить міська організація працедавців, беруть участь молоді спеціалісти, студенти, аспіранти вищих навчальних закладів Дніпропетровська.

За 14 років існування в ньому випробувало свої сили більше 16 тисяч студентів, багато з них стало успішними і затребуваними. Конкурс має на меті стимулювати перспективні наукові дослідження, обмін ідеями, його завдання – допомогти працедавцям познайомитися з майбутніми спеціалістами ще на стадії їх навчання у ВНЗ. Завдяки конкурсу студенти мають можливість проявити себе, отримати перше робоче місце, адже представники підприємств, які взяли участь у заході, також оцінювали конкурсні роботи.

«Конкурс «Інтелект-творчість-успіх» вирішує одразу три питання, – сказав голова Дніпропетровської міської ради роботодавців Олександр Галаган. – Перше – роботодавці знаходять молодих спеціалістів, друге – університети отримують інформацію про те, як вони мають готувати студентів, щоб ті могли знайти практичне застосування своїм знанням, третє – студенти знаходять перше робоче місце. Завдяки цьому конкурсу ми отримуємо дуже тісну взаємодію роботодавців і вищих навчальних закладів». Олександр Галаган зазначив, що цього року в першому турі взяло участь 900 студентів. До фіналу дійшло 90 учасників. Перемогли 67 молодих науковців. Дніпропетровському національному університету ім. Олеся Гончара є чим пишатися – цього року маємо 9 фіналістів, це: Тетяна Цідило та Єлизавета Андрухів з факультету міжнародної економіки; Владислав Пацький, Ірина Турчин, Тетяна Нестерова, Олександра Набока, Христина Машкова, Зоя Шаповаленко з факультету біології, екології та медицини; Юрій Бакалюк, Роман Милосний з фізико-технічного факультету.

Студенти із захопленням розповідали про свої роботи, і в їхніх очах світилося справжнє натхнення.

«Напрям роботи, який ми досліджували, може стати надзвичайно перспективним, – зазначили Юрій Бакалюк та Роман Милосний, студенти 5-го курсу, автори роботи «Комплекс промислово-дослідного тривимірного друку технічних рішень та наочних навчальних матеріалів». – Адже тривимірний друк можна використовувати для створення проектів забудови міст. Практичні результати застосування нових технологій можуть бути вражаючими».

Студентка 2-го курсу аспірантури Зоя Шаповаленко отримує справжнє задоволення від наукової роботи. «Глобальна проблема забруднення водойм дуже актуальна. Воду забруднюють такі хвостосховища, як, наприклад, у Дніпродзержинську, – розповідає дівчина. – Тема моєї роботи – «Радіоекологічна безпека рибної продукції Запорізького водосховища». Моїм завданням було знайти більш прості способи, які б допомагали швидше виявити рівень радіонуклідів у рибі. Вважаю, це дуже важливо».

«Я спостерігала за тим, як ростуть раки під впливом препаратів, як речовини впливають на тканини, органи, клітини, – розповіла студентка 4-го курсу Олександра Набока. – У результаті мого дослідження раки, яких я використовувала для експерименту, значно збільшилися у розмірі, наростили жирову тканину. Результати моїх досліджень можна використовувати у промисловості: розведення раків – дуже прибуткова справа. Їх можна тримати разом з рибами, вони не заважають одне одному. За 2-3 роки підприємець може мати 200-300% прибутку».

«Я працювала над темою «Україна у міжнародних рейтингах ведення бізнесу: порівняльний аналіз та напрями покращення бізнес-середовища», – розповіла студентка 3-го курсу Єлизавета Андрухів. – Мені довелося проаналізувати позиції України у рейтингу «Doing business», у рейтингу конкурентоспроможності і рейтингу корупції. На жаль, висновки невтішні – поки ми не впораємося з останнім лихом, Україна не зможе покращити свої позиції».

Призові місця ДНУ принесли 8 студентів:

Диплом I ступеня за роботу, виконану для ПП «Борисфен», отримала Зоя Шаповаленко; у номінації «Соціально-значуща тематика» диплом I ступеня виборола Єлизавета Андрухів. Дипломами II ступеня у номінації «Інвестиційні проекти» були нагороджені Юрій Бакалюк та Роман Милосний За роботи, виконані для ПП «Борисфен», дипломами II ступеня були нагороджені Тетяна Нестерова і Катерина Машкова. Треті місця представники ПП «Борисфен» віддали Владиславу Пацькому та Олександрі Набоці. Була відзначена робота Тетяни Цідило. Вітаємо переможців!

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram