Версія для друку

Пленери у Польщі для студентів-дизайнерів

Представники Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відвідали Міжнародний спільний творчий проект Фестиваль культури і освіти «Зустріч з Польщею».

Творчий доробок студентів ДНУ в Польщі

Захід організувала Фундація Росан-Арт у польському місті  Полянчик. Почесну місію куратора проекту виконав завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ДНУ Віктор Корсунський. Університет представляли і його студентки-дизайнерки Владислава Плешкановська, Анастасія Мальцева та Поліна Піщанська.

Оформлення фасадної стіни разом із наставником Віктором Корсунським

«Під час проведення фестивалю культури і освіти «Зустріч з Польщею» разом з Фундацією Росан-Арт ми отримали значний досвід та натхнення для нових творчих звершень, – розповіла студентка Анастасія Мальцева. – Пленер надав змогу ознайомитися з роботами та творчістю інших закордонних майстрів, зміцнити творчі відносини між європейськими художніми школами. Завдяки фестивалю ми значно покращили свій рівень володіння польською мовою».

Влада Плешкановська із роботами

«Під час Міжнародного фестивалю ми виконали велику кількість пленерних етюдів у різноманітних техніках та зробили підсумковий вернісаж, – розповіла Владислава Плешкановська. – Виконали монументальний розпис фасадної стіни, зробили інтер’єрний розпис на тему петриківських мотивів. Відвідали архітектурні та природні пам’ятки і культурні місця Карпатського регіону, а також музей Бесчинського (м. Санок), музей Енді Уорхола – Меділаборце (Словаччина м. Леско). Нас дуже вразили оригінали робіт Енді Уорхола, які надали нам змогу ближче та досконаліше ознайомитися з напрямом мистецтва поп-арт».

Розпис експозиції в петриківському стилі

По завершенню художнього пленеру дівчата отримали дипломи учасників фестивалю. Вони переконані, що відвідування фестивалю збагатило їх творчим досвідом, який вони зможуть використовувати в подальшій діяльності, зокрема, виконанні навчальних пленерних і творчих робіт та проектів.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram