Версія для друку

Вишиванка – національна святиня!

19 травня 2016 року студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара привітали усіх мешканців та гостей міста Дніпропетровська чудовим концертом просто неба в парку ім. Т.Г.Шевченка зі святом – Днем вишиванки.

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Щороку в третій четвер травня відзначається міжнародне свято, і в цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

Для всіх присутніх на майданчику біля Палацу студентів співали студія сучасного вокалу «Мрія» (керівники Оксана Рудковська і Дмитро Свинаренко), Аліна Гроховська, Ганна Коршунова та випускниця нашого університету Юлія Надточі.

З чудовими хореографічними композиціями виступили зразковий театр танцю «Рассвет» (керівник Ольга Вінокурова) та народний ансамбль фольклорного танцю «Веселка» (керівник Сергій Жир). Бурхливі овації супроводжували чудову композицію ансамблю скрипалів «Овація» (керівник Владислав Лисан).

Особлива подяка дебютантам концерту – студентам другого курсу історичного факультету Анні Водонос та Глібу Стрижку.

День вишиванки – це збереження українських цінностей і їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Тож ми бажаємо всім нам – сили, краси, добробуту та миру!

Палац студентів
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram