Версія для друку

Студент ДНУ ім. О.Гончара Андрій Говоров – 4-разовий чемпіон Європи з плавання

Студент V курсу факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Андрій Говоров здобув золоту і срібну медалі XXXIII Чемпіонату Європи з водних видів спорту (плавання, синхронне плавання, стрибки у воду), що проходив у Лондоні (Великобританія) з 9 по 22 травня.

Андрій Говоров у лондонському олімпійському басейні «Центр водних видів спорту»

Четверте у своїй кар’єрі звання чемпіона Європи Андрій Говоров завоював на своїй коронній дистанції – 50 метрів батерфляєм. Зокрема, з показником у 22,92 секунди, лідер української збірної випередив п'ятикратного олімпійського призера 30-річного угорця Ласло Чеха (0,39 секунди відставання) і британця Бенджаміна Прауда (0,42 секунди). До речі, напередодні, в півфінальному запливі, Андрій Говоров, якого в світі плавання називають Українською Ракетою, встановив новий рекорд чемпіонатів Європи – 22,73 секунди.

В останній день змагань у фінальному запливі на 50 метрів вільним стилем наш спортсмен посів друге місце, пропливши дистанцію за 21.79 секунди. У суперечці за "золото" українець на 0,06 секунди поступився французу Флорану Маноду.

Андрій Говоров (Україна), Флоран Маноду (Франція) та Бенджамін Прауд (Великобританія) на п’єдесталі пошани

Як розповів у інтерв’ю сам Андрій, нині він знаходиться в своїй найкращій формі. «Так, це крок до Ріо: на Олімпійських іграх у Бразилії попливу тільки 50 метрів батерфляєм, тому зараз багато працюю над спринтом», – прокоментував перемоги 24-літній спортсмен.

Зазначимо, що українець А.Говоров вже є дворазовим чемпіоном Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі 2010 року, а в 2012 році в складі дорослої збірної команди України він брав участь у фінальних змаганнях Олімпійських ігор у Лондоні.

За матеріалами електронних ЗМІ
Фото: sportonline.ua; Reuters


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram