Версія для друку

Здоровий спосіб життя – здорова нація

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара одним із перших серед навчальних закладів України провів попереднє, пробне оцінювання фізичної підготовленості студентів.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України» від 09.12.2015р. № 1045 передбачається, починаючи з 2017 року, проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України, зокрема, студентської молоді.

ДНУ є регіональним лідером не лише за виконанням наукових проектів, участю і перемогами у студентських конкурсах і олімпіадах, а й незмінним призером огляд-конкурсу спортивних досягнень. Тому й не дивно, що університет одним з перших провів пробне оцінювання фізичної підготовленості студентів.

Фахівці кафедри фізичного виховання та спорту на чолі з завідувачем Володимиром Саричевим розробили і впровадили тести і нормативи для проведення оцінювання, які на сьогодні відповідають заліковим нормативам і спрямовані на оцінювання основних фізичних якостей людини – швидкості, сили, спритності, витривалості.

Протягом тижня, з 16 по 20 травня, оцінювали усіх студентів-першокурсників. Необхідно відзначити велику активність студентів у проведенні цього заходу. Майже 100-відсоткова участь була забезпечена завдяки злагодженій роботі науково-педагогічного складу кафедри з факультетами університету.

Важливість проведення попереднього тестування саме для студентів-першокурсників обумовлена тим, що цього року вони не мають рейтингового оцінювання з дисципліни фізичне виховання. Завдяки проведеним тестам кожен студент отримає оцінку рівня своєї фізичної підготовленості та поради, як покращити і вдосконалити свій фізичний стан.

Безперечно, захід спрямований на формування потреби в руховій активності серед студентської молоді, здорового способу життя, розвитку фізичної культури, що, в свою чергу, передбачає розвиток і оптимізацію системи ідей і цінностей, визначених Національною доктриною розвитку фізичної культури і спорту.

Доцент кафедри фізичного виховання та спорту
Ірина Головійчук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram