Версія для друку

Безпеці учнів – належну увагу!

Під таким гаслом у гуртожитку КЗО «Дніпропетровський обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю» при ДНУ ім. О. Гончара відбулося комплексне практичне заняття з пожежної безпеки «Дії учнів, вчителів, працівників у разі виникнення пожежі в гуртожитку ліцею-інтернату».

Захід пройшов у рамках Дня цивільного захисту. Його необхідність зумовлена не лише вимогами законодавчих і нормативних документів у сфері пожежної безпеки, а й реаліями сьогодення. Адже безпека держави не може вважатися повноцінною без надання надійного захисту кожному громадянину.

Практичне навчання проходило за сценарієм, наближеним до реальності. Отримавши сигнал «ПОЖЕЖА», чергові гуртожитку провели оповіщення, служба охорони перекрила рух транспорту та забезпечила належну безпеку на території гуртожитку, для надання медичної допомоги був облаштований медичний пост. За лічені хвилини усіх мешканців гуртожитку евакуювали. Пожежними ланками на перших поверхах будівель були розгорнуті пожежні рукави з подачею води в осередок умовної пожежі. У цілому, обстановка на занятті була максимально наближена до реальної, тобто такої, що може статися при пожежі.

Захід продовжився на спортивному майданчику, де учням продемонстрували гасіння осередку пожежі за допомогою вогнегасників. Бажаючі могли особисто відчути себе в ролі пожежного, спробувавши загасити умовну пожежу за допомогою пожежного ствола або вогнегасника. Саме ці практичні дії викликали найбільшу зацікавленість та активність учнів. Рятувальники показали високий рівень професіоналізму, а формування цивільного захисту ліцею спрацювало успішно.

У період підготовки до заходу керівництвом ліцею-інтернату та кафедрою БЖД ДНУ ім. О. Гончара розроблені плануюча документація, проведена відповідно робота з адміністративно-господарською частиною та учнівським активом щодо належного рівня організації комплексного практичного заняття. Консультаційно-методичну допомогу в організації заходу надавали педагогічні працівники та рятувальники 19-ої Дніпропетровської пожежної рятувальної частини та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області. Також були залучені керівний склад ліцею-інтернату та рятувальники 19 ДПРЧ.

Підводячи підсумок заходу, керівництво ДОЛІФМП побажало присутнім, щоб у їхній повсякденності було якомога менше подій, які б загрожували життю та здоров’ю.

Варто зазначити, що проведення подібних заходів сприятиме покращенню рівня підготовки працівників і учнів додій при виникненні надзвичайних ситуацій, підвищенню їх психологічної стійкості. Життя – головна земна цінність. Ми покликані зберігати та покращувати його.

В.о. директора КЗО ДОЛІФМП
І. Г. Ільченко,
старший викладач кафедри БДЖ
В. П. Романенко,
фото І.Г. Ясносокирської


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram