Версія для друку

Історики ДНУ представляли рідну кафедру

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла презентація кафедри історіографії, джерелознавства та архівознавства.

Історичний факультет – це поєднання часових вимірів та просторів. Історики геніальні хоча б тим, що бачать в документах цілу епоху, а в уламках горщиків цілу культуру. На історичному факультеті ДНУ існує п’ять кафедр, які репрезентують історію з різних сторін. Однією з них є кафедра історіографії, джерелознавства та архівознавства.

Отже, ми відкриваємо свої секрети!

Все дійство охопило два дні, а його результати були просто неймовірними! Першого дня викладачі відкрилися студентам з іншої сторони. Багато хто говорив, що це було по-домашньому, але давайте спочатку. Протягом дня наші студенти мали змогу ознайомитися зі сферою діяльності та хобі викладачів, а що не було висвітлено, те вони могли запитати анонімно, написавши питання і поклавши його до горщика ХІХ століття (так-так, все по-історичному!). Протягом всього дня на 5 поверсі стояла етнографічна палатка, в якій всі охочі могли сфотографуватися особисто чи з викладачами. Та ми не лише фотографувались і писали питання, звичайно ж, була ще й вікторина, на якій студенти досить швидко проходили перепони з питань і отримували в нагороду цукерки. Не подумайте, я не вихваляюсь, та історики і справді розумні! Вже під кінець дня ми влаштували такі собі “посиденьки з викладачами”. Прийшли представники всіх курсів, бо всім було цікаво, що ж будуть відповідати наші шановні викладачі! Питання були найрізноманітніші, а наші викладачі відповідали легко і відкрито. Всі залишилися задоволені і ще довго говорили про це.

Та на цьому подія не закінчилась, адже наступного дня викладачі факультету презентували нові монографії. Потрібно було бачити зацікавлені очі студентів, які з захопленням слухали і задавали питання.

Два дні виявилися продуктивними і насиченими. Презентація кафедри історіографії, джерелознавства та архівознавства пройшла на високому рівні. Цей захід відкрив наших викладачів по-новому. Усі переконалися, це не лише щирі та хороші люди, а ще й геніальні науковці, що однак не є секретом для нас усіх.

Студентка історичного факультету
Мальвіна Харченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram