Версія для друку

Соціологи ДНУ – переможці всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт

Цього року одразу дві конкурсні роботи студентів спеціальності «Соціологія» здобули визнання авторитетних учених із соціологічних і політичних наук у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт.

Студентка 4-го курсу спеціальності «Соціологія» Дар’я Новікова здобула ІІ місце за наукову роботу з соціології у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди. Науковий керівник Дар’ї – доцент кафедри соціології О.З. Гудзенко. Тема конкурсної роботи «Сучасні форми соціального контролю в суспільстві споживання: актуальні українські реалії» викликала жваву дискусію і гострі запитання як журі, так і учасників. Під час захисту своєї роботи студентка продемонструвала високий рівень фахової підготовки, вміння аргументовано доводити свою думку і вести переконливу дискусію. Робота Дар’ї Новікової отримала схвальні відгуки, визнані в Україні вчені-соціологи побажали дівчині успіхів в обраному науковому напрямку.

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (Івано-Франківськ) студентка 4-го курсу спеціальності «Соціологія» Олена Миславець посіла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з політичних наук. Її науковий керівник – доцент кафедри соціології А.В. Демичева. Конкурсна робота Олени Миславець на тему: «Політичний гумор як атрибут соціально-політичного життя суспільства» є оригінальним і актуальним дослідженням. Під час захисту студентка показала, що в умовах ускладнення політики, політизації різних сфер життєдіяльності соціуму, перманентного кризового стану владної сфери, гумор виступає засобом її осмислення, в якому відображаються актуальні з погляду суспільства політичні процеси, події та персоналії. На основі аналізу телевізійних випусків гумористичного телешоу «Студії Квартал-95» призерка конкурсу продемонструвала, що політичний гумор є невід’ємним елементом політичного іміджу сучасного політика, певною політичною технологією.

Студенти-соціологи, що брали участь у цьогорічних конкурсах наукових робіт, гідно представили Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара і зробили чудовий подарунок науково-педагогічному колективу кафедрі соціології, яка цього року відзначає свій чвертьвіковий ювілей.

Віталій Кривошеїн,
завідувач кафедри соціології
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram