Версія для друку

Англійська для журналістів

На початку квітня у Регіональному центрі іноземних мов Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара розпочалася освітня програма з англійської мови для журналістів Дніпропетровська та області на замовлення обласної державної адміністрації.

Для цього більше 60 працівників мас-медіа пройшли тестування у Центрі для визначення їх рівня володіння англійською мовою та розподілу у відповідні групи. Так було сформовано 6 груп слухачів від початкового (Beginner) до просунутого (Upper-Intermediate) рівня.

Варто зазначити, що навіть коли майбутні слухачі демонстрували досить високий рівень володіння англійською, їм зазвичай бракувало розмовних навичок. Відтак, більшість з них метою свого навчання називали поліпшення рівня розмовного мовлення та сприйняття мови на слух, а також поповнення словникового запасу.

Для задоволення цих потреб та ефективного вивчення англійської мови у Центрі використовуються сучасні автентичні британські навчальні комплекси Speak Out (видавництва Pearson), які спрямовані саме на розмовну практику завдяки інтерактивним завданням та мультимедійній підтримці. Крім говоріння, курс також передбачає комплексний розвиток й усіх інших видів мовленнєвої діяльності – слухання, читання та письма, які разом забезпечують повноцінне опанування мови. Програма розрахована на 72 години, тобто 24 заняття по 3 академічні години кожне.

Насамкінець, ми бажаємо успіхів нашим журналістам. І сподіваємося, що курс англійської не лише допоможе їм покращити свої знання мови, але й посприяє розширенню їх кругозору та професійному вдосконаленню, зокрема користуванню англомовними першоджерелами інформації. Більше того, ми переконані, що слухачі високих рівнів (Intermediate та Upper-Intermediate) наприкінці курсу вже зможуть взяти бліц-інтерв’ю англійською та підготувати невелику публікацію в англомовному виданні.

Регіональний центр іноземних мов
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram