Версія для друку

Студентська рада ДНУ за наслідування традицій

Дмитро Кулік, студент факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, очолював студентське самоврядування нашого університету протягом поточного навчального року. Як зазначив сам Дмитро, це був найкращий рік у його житті, він подякував усім однодумцям і сподвижникам за організацію цікавих та змістовних заходів. Лідер студентської ради наголосив, що ДНУ весь минулий рік гідно був представлений на міському та обласному рівнях. Так, у червні 2015 року команда університету втретє поспіль стала переможцем «Студентської республіки». А в листопаді – вперше зайняла перше місце у комплексному змаганні з неформальних видів спорту «Битва за виш».

«Завдяки ефективній роботі усіх комітетів студентського самоврядування заходи в університеті вийшли на якісно новий рівень, зокрема, культурно-масовий комітет мобілізував усі свої творчі й організаторські ресурси, продемонструвавши, що найкращі студентські заходи проводять виключно в ДНУ. «Студентська весна», «Дні першокурсника», «Містер і Міс ДНУ - 2016», – яскраве тому підтвердження», - зазначив Дмитро. Також він з приємністю зазначив, що збірна ДНУ з футболу за підтримки студентської ради та профкому ДНУ стала чемпіоном міста. «Ми успішно й активно співпрацювали з органами міського та обласного самоврядування, наші представники були запрошені до складу делегації молоді від Дніпропетровської області для зустрічі з керівництвом Міністерства молоді та спорту, а також на комітетські слухання з питань національно-патріотичного виховання до Верховної Ради України», - підсумував лідер студради.

Делегати конференції ухвалили звіт голови студентської ради Дмитра Куліка та заслухали передвиборчу програму наразі єдиного кандидата на цю посаду, студента історичного факультету, Артема Кравченка. Враховуючи що Артем протягом року був заступником голови студради, його програму можна назвати такою, що наслідує кращі традиції попереднього складу студентського самоврядування ДНУ. Зокрема він пропонує зберегти нинішній перелік комітетів студради, які активно працюють сьогодні, додавши правозахисний комітет. Його роботу Артем вбачає у підвищенні правової обізнаності студентів, допомозі у оформленні субсидій тощо. Також Артем хотів би започаткувати в університеті Школу студентського самоврядування. Юнак переконаний, що країна й університет вимагають активної молоді та закликав студентство не бути байдужим до того, як пройдуть їхні університетські роки.

Ректор Дніпропетровського національного університету Микола Поляков подякував студентській раді за конструктивну співпрацю: «За останній рік наші стосунки стали відвертішими. Ми отримали багато пропозицій щодо взаємодії студентства та науково-педагогічного колективу, покращення умов проживання в гуртожитках, нових повноважень студентських рад та інше. Також було запропоновано багато цікавих заходів, флеш-мобів, благодійних акцій. Пам’ятайте, що двері кабінетів деканів, проректорів, ректора завжди відкриті для вас! Студентське життя неповторне і має запам’ятатися на все життя!» - наголосив ректор.

Делегати звітної конференції затвердили Положення про студентську раду ДНУ ім.О.Гончара, укладене у відповідності до вимог нового Закону України «Про вищу освіту». Вибори нового голови студради відбудуться 27 квітня на всіх факультетах університету, як того вимагає новий закон. Віднині голова студради обиратиметься прямим таємним голосуванням студентів, а не делегатами від факультетів на конференції.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram