Версія для друку

Статистика – це життя

Студентка економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара посіла ІІІ місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Статистика».

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Статистика» проходив на базі Національної академії статистики, обліку та аудиту. У ньому взяли участь понад 30 представників вищих навчальних закладів з Києва, Дніпропетровська, Вінниці, Одеси, Чернігова, Сум та інших міст України.

Статистика – це нормативна дисципліна, яка є обов’язковою для економістів усіх напрямів підготовки та входить до блоку дисциплін професійної та практичної підготовки бакалаврів. Або ж, як зазначив один із членів журі Всеукраїнської олімпіади: «Статистика – це життя, а його неможна не любити!»

Доказом цього стала завзята боротьба учасників, які протягом визначеного терміну мали вирішити низку практичних завдань та розв’язати статистичний кросворд.

Яскравим прикладом працьовитості та наполегливості серед переможців цьогорічної олімпіади, зокрема, є студентка ІІІ курсу економічного факультету ДНУ напряму підготовки «Прикладна статистика» Тетяна Довгих, яка отримала диплом ІІІ ступеня.

«Студенти економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара протягом останніх п’яти років постійно стають призерами олімпіад з нормативних дисциплін, що свідчить про високий рівень фахової підготовки та професіоналізм викладачів кафедри статистики, обліку та економічної інформатики. Так, підготовкою команди ДНУ з дисципліни «Статистика» займаються доценти В.А. Дмитрієва та О.М. Корнілова і викладач Д.О. Бесчастна», – відзначає завідувач кафедри, професор Оксана Єлисєєва.

Окрім інтелектуальних змагань, перебування дніпропетровської команди в столиці було відзначено і пізнавальною складовою: студентки разом із викладачами відвідали визначні місця Києва та ознайомилися з історією міста.

Кафедра статистики, обліку та
економічної інформатики


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram