Версія для друку

Доступно про закони України

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося чергове засідання Лекторію правових знань на тему «Предмет злочину: отримання неправомірної вигоди».

Про те, як сьогодні законодавством трактується отримання неправомірної вигоди у вищій школі, тобто хабарів, молодь і педагогів ознайомив заступник декана з виховної роботи юридичного факультету, старший викладач кафедри адміністративного і кримінального права ДНУ Володимир Хейлик.

Лекцію на тему: «Предмет злочину: неправомірне отримання вигоди» проводить заступник декана з виховної роботи юридичного факультету Володимир Хейлик

Більше ста студентів різних факультетів із великим зацікавленням слухали змістовну лекцію про антикорупційні норми кримінального законодавства. Лекторій діє на постійних засадах за сприяння групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ та Юридичної клініки ДНУ. Виступ Володимира Володимировича був наповнений актуальними і цікавими прикладами. Зокрема, лектор розповів про повчальні випадки з юридичної практики, пов’язані із засудженням педагогів вищих навчальних закладів за отримання неправомірної вигоди.

Присутні з великим зацікавленням слухали змістовну лекцію про антикорупційні норми кримінального законодавства

Досвідчений правознавець наголосив на неприпустимості найменших спроб порушення закону в цій сфері. Адже, згідно з новими нормами Кримінального кодексу України, злочином є навіть пропонування або обіцяння неправомірної вигоди. Володимир Володимирович зауважив: «Свого часу я і мої колеги чесно складали іспити, а тому маємо ґрунтовні знання. Впевнений, що ви наслідуєте наш приклад і отримуєте заслужені оцінки, оскільки соціально значимим і вагомим, безумовно, є саме професіоналізм у будь-якій сфері діяльності». Він також нагадав молоді, що законодавство звільняє від кримінальної відповідальності осіб, які зіткнулися з вимаганням неправомірної вигоди і своєчасно сповістили про це правоохоронні органи.

Після лекції Володимир Хейлик відповів на численні запитання юнаків і дівчат. Завершуючи спілкування з молоддю про необхідність боротьби з корупцією, він навів такий приклад: «Ніхто з нас не хотів би опинитися на операційному столі у лікаря, який, будучи студентом, нечесно складав іспити».

Старший лаборант групи аналізу
у сфері гуманітарної освіти
та виховання молоді
Сергій Ляпін


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram