Версія для друку

Нові методики навчання іноземних студентів розглядали в ДНУ

Кафедра перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара провела V Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Лінгвістичні та лінгвокультурологічні аспекти навчання іноземних студентів у вищих навчальних закладах України».

Свої наукові розвідки представили понад 200 науковців з Дніпропетровська, Києва, Харкова, Одеси, Львова, Івано-Франківська, Кіровограда, Запоріжжя та Полтави, а також закордонні відомі доктори наук В. А. Маслова (Білорусь) та М. І. Лазаріді (Киргизстан).

На пленарному засіданні особливу цікавість викликала доповідь професора Харківського національного університету ім. В. Каразіна Л. М. Черноватого, який також провів майстер-клас для студентів ДНУ. Наступного дня учасниками конференції стали студенти-іноземці вищих навчальних закладів міста, які продемонстрували викладачам вміння вести наукове обговорення російською або українською мовами на теми «Не можна любити народів других, коли ти не любиш Вкраїну» (до 25-річчя Незалежності України). Студенти розмірковували про те, що таке патріотизм та толерантність, розповіли, якою бачать Україну, навчили гостей туркменських пісень та музики, індонезійських танців тощо. Головним підсумком конференції став заклик студентки з Китаю У Хаянь любити та поважати один одного. Гості конференції, які приїхали з інших міст, високо оцінили рівень конференції та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Олена Панченко,
завідувач кафедри перекладу та ЛПІ
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram