Версія для друку

Олімпіадні завдання з реального життя

Студентська команда Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара увійшла до півфіналу Національної олімпіади юридичних клінік із консультування клієнтів.

Олімпіада проходила у Національному університеті «Острозька академія» (м. Острог) . У змаганнях взяли участь 20 команд від юридичних клінік з усієї України: із Чернівців, Чернігова, Києва, Івано-Франківська, Харкова, Острога, Білої Церкви, Херсона. Організаторами трьох турів заходу виступили: Асоціація юридичних клінік спільно з Українською фундацією правової допомоги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

ДНУ представляли студентки юридичного факультету Ірина Ступка та Маргарита Машталір. «Метою змагань було набуття практичних навичок з консультування клієнтів. Уміння якісно провести першу консультацію – важлива запорука для юриста того, що клієнт повернеться до вас із цим та іншими питаннями і порекомендує друзям звернутися до вас, – розповіла директор Юридичної клініки ДНУ, доцент, керівник студентської команди Олена Забродіна. – Цьогорічна тематика конкурсу – сімейне право. Справи стосувалися отримання матері дозволу на виїзд за кордон із малолітньою дитиною без батька; доведення батьківства щодо дитини, яку вже було усиновлено іноземцями; встановлення батьківства щодо сурогатних дітей від одностатевої пари тощо (минулого року було господарське право). Справи складні, цікаві та актуальні».

Учасниці змагань від ДНУ розповіли, що формат змагань полягав у імітації процесу інтерв’ювання та консультування за участю двох практикуючих юристів та клієнта, роль якого виконував запрошений актор. «Студенти повинні були з’ясувати необхідну інформацію, дослідивши з клієнтом обставини справи. На кожну справу – 30 хвилин. За цей час потрібно було нормалізувати емоційний стан клієнта, налаштувати його на роботу, розділити емоційну інформацію від інформації по справі та надати первинну консультацію щодо ймовірних варіантів перебігу справи», – пояснили деталі завдань дівчата.

Команда ДНУ увійшла до півфіналу третьою із дев’яти команд за результатами чвертьфіналу. Переможці конкурсу – команда Харківського Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Вона матиме змогу представляти Україну на міжнародному раунді олімпіади, що буде проходити цього року в Онтаріо.

Юридичний факультет
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram