Версія для друку

Круглий стіл з питань протидії наркозлочинності

У рамках круглого столу, присвяченого проблемам наркоманії серед молоді, зі студентським активом Дніпропетровської області зустрівся начальник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля Ківа. Захід проходив у стінах Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

У своїй промові до студентів Ілля Ківа зауважив, що молодь – це та платформа, на якій будується майбутнє нації та України як держави. Тому саме від здоров’я молодого покоління залежить процвітання України в майбутньому.

З огляду на те, що студентство є найбільш вразливою частиною суспільства перед загрозами наркозлочинності, Ілля Ківа вбачає своє завдання в тому, аби до кожного представника молодого покоління була доведена інформація про реальну небезпеку наркотиків, і щоб цей меседж не залишився проігнорованим. «Кожен студент, кожна молода людина повинна знати: наркотики – це залежність. А залежна людина – це, як собака на повідку, це невільник, що не може повноцінно жити і творити. Для того, аби у нашої країни було перспективне майбутнє, щоб наша нація процвітала, молодь повинна знати про наркотичну небезпеку, знати, як її уникати, та бути здоровою і вільною від будь-яких залежностей», – зауважив Ілля Ківа.

Студенти активно ставили запитання начальнику Департаменту протидії наркозлочинності та отримували від нього аргументовані й ґрунтовні відповіді.

Так, Ілля Ківа наголосив, за останній час підхід до проблем боротьби з наркозлочинністю в Україні змінився принципово: зараз поліцейські документують не тих, хто вживає, а тих, хто виробляє та постачає наркотичні і психотропні речовини на ринок. Боротьба з наркотиками саме на таких позиціях триває, в результаті чого вже з’являються відчутні плоди. Зокрема, у Києві спільно зі Службою безпеки України та прикордонниками було перекрито канал постачання важких наркотиків і вилучено крупну партію отруйних речовин.

Крім того, постійно документуються особи, які мають безпосередній вплив на наркоситуацію в державі, в результаті чого вибивається економічне підґрунтя наркозлочинності. Ведеться боротьба з «аптечною мафією», з недбалими працівниками фармакологічних мереж, які реалізують підконтрольні нарковмісні, отруйні та психотропні медичні препарати без належних рецептів.

На зустрічі також були присутні: начальник 7-го управління (з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей) Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Олег Ягольник, представник Дніпропетровського наркологічного диспансеру Олександр Місюра, декан факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ Олександр Токовенко та голова профкому ДНУ Олег Тупиця.

7-ме управління Департаменту протидії наркозлочинності
Національної поліції України
Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім.О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram