Версія для друку

У ДНУ розпочався новий театральний сезон

Народний театр-студія «Маски» Палацу студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара представив дві вистави, у яких акторську майстерність демонстрували студенти нашого університету.

Це вистави «Стрій» за п’єсою болгарського драматурга Христо Бойчєва та «Станція, або розклад бажань на завтра» за п’єсою сучасного українського автора Олександра Мірошніченка. Зустріч з глядачами у лютому розпочинає новий календарний театральний сезон та вже стала традиційною для театру «Маски».

Колектив кожного року прагне залучати нових акторів зі студентського середовища. Сценічний досвід, який отримують молоді актори, допомагає опанувати себе не тільки на сцені, а й у житті. «Я граю в театрі вже чотири роки, – розповіла студентка факультету систем та засобів масової комунікації Віра Сосна. – Але кожного разу, виходячи на сцену, я відкриваю для себе щось нове. Стала краще володіти мовленням, збагатилася новими знаннями, стала чуйнішою до людей. Це дуже важливий досвід на майбутнє».

Вистави дають можливість замислитися над станом сучасного світу. «Як жити? Що робити задля щастя? Де нам краще? Як порозумітися? Реалізація яких бажань зробить нас щасливими?» Це далеко не всі запитання, які піднімали вистави. Загалом, для театру дуже важливо приєднати до себе «молоду кров», справжніх любителів сцени. Театр «Маски» такими показами намагається долучити до себе студентську молодь.

Головна мета – порозуміння між глядачами та акторами, вважають учасники театру і режисер «Масок» Ігор Трахт, який нещодавно відсвяткував свій 60-річний ювілей. Тож приймайте привітання з добрими відгуками після вистав та з нагоди ювілею!

Палац студентів
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram