Версія для друку

Вчителі вдосконалюють знання з англійської мови в ДНУ

На базі Регіонального Центру інтенсивного навчання іноземних мов Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара друга група вчителів розпочала підготовку до міжнародного іспиту ТКТ (Teaching Knowledge Test).

У рамках програми GoGlobal Регіональний Центр інтенсивного навчання іноземних мов ДНУ створює необхідні організаційні умови для реалізації заходів, спрямованих на поліпшення вивчення англійської мови, надання методичної допомоги вчителям середніх шкіл, підтримки їхнього безперервного професійного розвитку та підвищення кваліфікації.

Реалії сьогодення вимагають від вчителів англійської мови активних дій та підвищення володіння сучасним методичним інструментарієм. Найактуальнішим у цьому аспекті є незалежний міжнародний іспит ТКТ (Teaching Knowledge Test).

Це іспит для вчителів, які:

- прагнуть отримати загальновизнаний міжнародний сертифікат для підтвердження своєї кваліфікації;

- бажають відкрити нові можливості у своїй викладацькій діяльності, поглибивши свої професійні знання;

- намагаються забезпечити собі академічну мобільність та визнання якості викладання легітимним органом;

- прагнуть отримати атестацію з боку МОНУ на підставі особистісного зростання, засвідченого незалежним міжнародним сертифікатом.

У процесі підготовки вчителі відновили та поповнили свої знання з лінгвістичних основ викладання англійської мови, оволоділи концептуальною базою, представленою у вигляді глосарію (500 одиниць), яким можна буде послуговуватися і в процесі підготовки до інших двох модулів. Крім того, слухачі ознайомилися зі зразками тестів минулих років (починаючи з 2007 р), з особливостями формулювання завдань та іншими аспектами тематики модулю та структури іспиту як такого.

Також вони мали змогу спостерігати записи на DVD фрагментів уроків, проведених викладачами Британської Ради, які демонстрували методичні прийоми, показуючи на практиці комунікативній підхід до вивчення англійської мови.

Під час занять вчителям була надана можливість обмінюватися думками в межах заданої тематики, а саме обговорювати проблеми урахування особистісних характеристик учнів у процесі навчання, їхніх потреб, а також мотивації, новітніх підходів до викладання англійської мови, які диктуються сучасним життям.

Наразі розпочала підготовку до першого модулю (з трьох запропонованих) вже друга група вчителів, іспит з якого відбудеться 2 квітня в ліцензованому екзаменаційному Центрі “Level-Up”. Тож попит на навчання за цією програмою не зменшується.

Регіональний центр інтенсивного
навчання іноземних мов
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram