Версія для друку

Зимова філософська школа

Під час канікул на факультеті суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ ім. О. Гончара відбулася Зимова філософсько-методологічна школа, присвячена актуальній темі «Феномен утопії та антиутопії в культурі».

Це вже друга філософська школа, організована кафедрою філософії ДНУ для студентів різних спеціальностей, аспірантів, викладачів та школярів – майбутніх абітурієнтів. Головним організатором виступив доктор філософських наук, професор Сергій Вікторович Шевцов, в організації також взяли участь аспіранти та студенти філософського відділення.

Робота школи була розділена на три дні. У перший обговорювали есе учасників на тему «Феномен утопічної свідомості». Другого дня відбувся перегляд та обговорення фільму «1984». Третій день став певним підсумком, бо учасники школи, об’єднавшись у малі групи, моделювали і презентували свої утопії. Таким чином, було розроблено 5 повноцінних утопій.

Варто відзначити дружню атмосферу, що сформувалися з першого дня роботи. Наявність різних, навіть протилежних, точок зору на феномен утопії засвідчила самостійність мислення і певну оригінальність поглядів учасників. Адже філософське мислення – це мислення в свободі. Також спільнота продемонструвала прагнення знайти певний комунікативний консенсус в процесі обговорення тематики зимової школи.

Богдан Кулик,
голова Студентського наукового товариства
факультету суспільних наук і міжнародних відносин
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram