Версія для друку

Зимові змагання з орієнтування

У Палаці спорту Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара пройшов Восьмий відкритий чемпіонат серед студентів Дніпропетровська зі спортивного орієнтування у закритих приміщеннях.

Змагання організувала кафедра фізичного виховання та спорту ДНУ. Головним суддею загань був викладач кафедри фізичного виховання та спорту університету, суддя національної категорії Валерій Заєрко.

«Орієнтування у закритих приміщеннях має велике прикладне значення. Уміння швидко зорієнтуватись у складних умовах потребує неабиякої кмітливості, – розповіли головний суддя змагань Валерій Заєрко та доцент кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ Ірина Головійчук. – Цього року у змаганнях взяли участь понад 150 осіб: студенти, аспіранти, викладачі університету та гості з інших ВНЗ, школярі міста. Дистанція потребувала доброї фізичної витривалості і вміння орієнтуватися в усіх закутках Палацу спорту. Треба було подолати дистанцію 1,5 км з 15 контрольними пунктами на всіх поверхах Палацу».

Найкраще з цим завданням впоралися Майстер спорту України Олександр Ткачук з факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ. Дистанцію він подолав за 8 хвилин та 46 секунд. Серед студенток найшвидшою виявилась Анна Гуделайтіс (кандидат у майстри спорту) з факультету біології, екології та медицини, її час на дистанції – 10 хвилин 15 секунд. Варто відзначити, що у змаганнях взяли участь студенти усіх факультетів університету.

«З року в рік змагання набувають все більшої популярності, – зазначив завідувач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ Володимир Саричев. – Цього разу до змагань долучилися чемпіони Європи, члени збірної команди України, майстри спорту України та спортсмени-паралімпійці. До речі, збірна команда університету зі спортивного орієнтування у 2015 році зайняла друге загальнокомандне місце у чемпіонаті України серед студентів (м. Суми)».

Олександр Ткачук та Анна Гуделайтіс у складі збірної команди України готуються до чемпіонату Світу серед студентів 2016 року.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram