Версія для друку

Творчий конкурс для абітурієнтів

У рамках Дня відкритих дверей у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара на факультеті систем і засобів масової комунікації відбувся пробний творчий конкурс для абітурієнтів спеціальності «Журналістика».

На пробний творчий конкурс завітало 20 майбутніх абітурієнтів – юнаків і дівчат 9-11 класів середніх навчальних закладів Дніпропетровська та області. «Цього року зменшено перелік акредитованих спеціальностей, за якими ведеться підготовка спеціалістів. Безперечно, це для нас великий виклик, адже ми прагнемо зберегти усі кафедри та професійні напрацювання наших викладачів. І не зважаючи на те, що сьогодні до нас завітало не так багато абітурієнтів (що, можливо, пояснюється кінцем навчального семестру у школах, а отже, певною завантаженістю школярів), ми раді були провести для них цей захід. А з наступного року також запрошуємо відвідати наші гостинні стіни й представників інших міст Дніпропетровської області», – зауважив декан факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ ім. О.Гончара, професор Володимир Демченко.

На початку заходу для гостей провели ознайомлення з факультетом. Школярів та їхніх батьків привітали декан і завідувачі кафедр, які розповіли про структуру і специфіку факультету, умови складання творчого конкурсу тощо. Потім студенти-старшокурсники провели для своїх майбутніх колег екскурсії журналістською лабораторією, особливим студентським «парканом» та іншими інформаційними куточками, розташованими на факультеті.

Власне, у самому творчому конкурсі взяли участь 14 охочих випробувати власні творчі сили школярів, які протягом години писали твір-роздум на одну з тем: «Чи є у нашому сьогоденні місце подвигу?», «Чи легко бути молодим?» або ж «У кожної людини свої зірки». Перевіряли роботи конкурсантів провідні викладачі кафедри масової та міжнародної комунікації ДНУ. Потому кожен учасник мав змогу особисто поспілкуватися з викладачем та детально обговорити з ним ідейний задум та зміст свого тексту чи розібрати допущені граматичні помилки. За результатами таких співбесід фахівці факультету пропонували абітурієнтам з часом надсилати на електронну адресу вже перероблені творчі роботи або ж якнайкраще показати свої таланти вже на наступних пробних конкурсах у січні-березні 2016 року.

Варто відзначити, що для підвищення рівня знань і професійних умінь абітурієнтів фахівці факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ розробили спеціальні курси з підготовки до творчих конкурсів. «Ці тренувальні заняття діють на нашому факультеті вже протягом двох років. Наші викладачі розповідають абітурієнтам про формат майбутнього випробування, надають їм конкретну консультаційну допомогу у створенні якісних творчих текстів, а також проводять профорієнтаційну роботу за всіма освітніми напрямами, представленими на факультеті. Тобто здійснити підготовку до творчого конкурсу для вступу на факультет систем та засобів масової комунікації за напрямом підготовки «Журналістика» бажаючі можуть у Центрі довузівської підготовки ДНУ, що розташований за адресою: пр.К.Маркса, 35, корпус № 4. До речі, за нашими спостереженнями, майже всі абітурієнти, які проходять там попередню підготовку, успішно вступають на навчання на свій омріяний факультет», – пояснює декан Володимир Дмитрович.

Ще однією сучасною формою роботи з потенційними абітурієнтами на факультеті систем і засобів масової комунікації ДНУ ім. О.Гончара є проведення ігрових медіа-квестів для учнів 9-11 класів середніх загальноосвітніх шкіл. Зокрема, з весни минулого року студентами і співробітниками кафедр вже було проведено два заходи, під час яких школярам з 20 шкіл Дніпропетровська пропонувалося виконати оригінальні журналістські завдання, активно переміщуючись кафедрами та лабораторіями факультету. Щоразу серед учасників квесту визначалися по три переможці.

У такий спосіб керівництво факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ ім. О.Гончара прагне підтримати зацікавлених в опануванні журналістського фаху абітурієнтів. Тож чекаємо на талановиту молодь уже в новому році!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram