Версія для друку

Студентські дебати з економіки в ДНУ

На економічному факультеті Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулися перші студентські економічні дебати у форматі турніру. Захід об’єднав студентів 2-3 курсів напрямів підготовки «Економічна кібернетика», «Прикладна статистика» та «Економіка підприємств».

Команди готувалися до турніру зі своїми тренерами – викладачем кафедри економічної кібернетики Тарасом Геннадійовичем Ніколаєвим та студентами Владиславом Пікінером та Катериною Іотовою. Організатори вважають, що сучасні проблеми суспільства та економіки зокрема, вимагають пошуку нових рішень, дослідження проблем та виховання небайдужої ініціативної молоді.

Важливим є високий інтерес студентської спільноти до актуалізації отриманих на заняттях теоретичних знань до реалій сучасного життя та можливість формувати власну думку з приводу змін у суспільстві та світогляді. Учасники змогли обґрунтовано доводити свою думку з приводу обраних тем, якісно опонувати та рецензувати доповіді суперників.

Журі, до складу якого входили як викладачі економічного факультету, так і студенти з досить значними науковими досягненнями, за результатами голосування таким чином розподілило переможців:

1 місце – команда економічної кібернетики;

2 місце – команда прикладної статистики;

3 місце – команда економіки підприємства.

Окремо журі відзначило грамотами Анастасію Макарову (2-й курс напряму підготовки «Прикладна статистика») за найкращу доповідь та Катерину Паращенко (2-й курс напряму підготовки «Економіка підприємства») за найкраще рецензування.

За словами доцента В.В. Огліх, саме такі заходи надають студентам можливість розкрити свої вміння, бути почутими та зрозуміти доцільність та необхідність базових теоретичних знань, розширити свої навики ораторського мистецтва та вміння обґрунтовано вести дискусії».

Другий етап економічних дебатів планується у лютому 2016 року.

Дар’я Бесчастна,
викладач кафедри статистики,
обліку та економічної інформатики
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram