Версія для друку

Університет знайомить студентів з працедавцями

Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара провів для старшокурсників «День кар’єри-2016».

«Вже декілька років поспіль відділ зв’язків з виробництвом та сприяння працевлаштуванню студентів і випускників ДНУ проводить соціально-економічний захід «День кар’єри», – розповів проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Чернецький. – Через півроку перед нашими вихованцями постане питання пошуку свого першого робочого місця. Важко переоцінити значення працевлаштування для становлення особистості. Захід надає, вважаю, гарну й важливу можливість встановити прямі контакти потенційних роботодавців з випускниками університету. Крім того, таке суспільне визнання якості освіти, наданої вищим навчальним закладом, визначає його майбутнє».

На «Дні кар’єри-2016» у Палаці студентів ДНУ представники майже 60 підприємств і організацій біля своїх презентаційних стендів зустрічали старшокурсників ДНУ. Менеджери з персоналу та співробітники компаній спілкувалися зі студентами, ознайомлювали з існуючими та перспективними вакансіями. Зокрема, це такі підприємства: ТОВ «Інерпайп НТЗ», ДП КБ «Південне», КБ-5 (Павлоград); Корпорація «АТБ», Дніпропетровський обласний центр соціально-психологічної допомоги, Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології, Адвокатське об’єднання «Верум», ТОВ «Агрегатний завод», ТОВ «Біотехсистем», МТС, Бюро перекладів «DEIR», ТОВ «Прогрестех Україна», 15 IT-компаній.

Ірина Гавенко, голова студради факультету психології знайшла для себе кілька цікавих вакансій, наприклад, психолога в одну з військових частин Дніпропетровська та психолога Дніпропетровської соціально-психологічної служби. Дівчина вже має досвід роботи за фахом, зокрема, вона проводила тестування потенційних призовників і мобілізованих в зону АТО в Жовтневому районному комісаріаті: виявляла їх стресостійкість, активність емоційних проявів, здібності до комунікації. Студент механіко-математичного факультету Юрій Бабак шукав працедавця, який надає можливості продовжувати навчання, щоб отримати поглиблені знання з фаху. Юнак заповнив анкети на підприємства ТОВ «Інерпайп НТЗ», ДП КБ «Південне». Студентка Юлія з факультету прикладної математики зацікавилася пропозиціями двох IT-компаній, які пропонують стажування й навчання.

Заступник начальника управління кадрів по роботі з інженерно-технічним персоналом Акціонерного товариства «Мотор-Січ» (Запоріжжя) Олексій Забуга: «Наше підприємство, як відомо, займається виробництвом авіаційної техніки: двигунів, систем ремоторизації вертольотів. Нам потрібні конструктори, технологи, інженери-програмісти, тобто ті, хто пов’язані з технікою і механічною обробкою. Можемо набирати десятки людей, тому що сьогодні таких фахівців, які вміють працювати з технікою високого рівня, замало. Із задоволенням будемо розглядати усіх, хто звернеться зі своїми пропозиціями: наразі потрібні також спеціалісти з гідродинаміки, аерогідродинаміки, динаміки і міцності. Ми надаємо гуртожитки для молодих співробітників, здійснюємо доплати протягом перших трьох років роботи. У нас уже працюють ваші випускники в управлінні вертолітної техніки. Також запрошуємо випускників ДНУ на практику для ознайомлення з підприємством».

Завідувач лабораторії Дніпропетровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Денис Малтабар знайомив студентів з особливостями роботи в Центрі: «Ми розповідаємо випускникам про нашу лабораторію, спектр обслуговування, маємо гарну апаратуру. Намагаємося приваблювати гарних спеціалістів. У нас можуть працювати як випускники університету, так і «бакалаври» – фельдшерами-лаборантами».

Менеджер з персоналу міжнародної компанії «2ГІС-Дніпро» Марина Михальська представила вакантні пропозиції своєї компанії: «Ми створюємо додатки: 3D-карту Дніпропетровська і Новомосковська та 3D-довідник. Сьогодні нам потрібні менеджери з продажу, також у кадровому резерві розглядаємо картографів, які займаються перевіркою даних Дніпропетровська. Це спеціальності, пов’язані з географією, геодезією. У нас уже успішно працюють випускники вашого університету. Наприклад, студенти, які прийшли до нас ще на 4-му курсі, стрімко розвивалися у нашій компанії: працювали картографами у різних містах, сьогодні один з них у Києві очолює групу таких фахівців. Тобто ми маємо гарні приклади кар’єрного зростання, пропонуємо мотивуючу зарплату – усі умови для розвитку молодих співробітників».

Катерина Марцевич, HR-менеджер Міжнародного інформаційно-аналітичного агентства «Метал-Експерт», яке вивчає, аналізує, оцінює й описує міжнародні промислові ринки, розповіла: «Ми зацікавлені у співпраці з юнаками і дівчатами, які володіють іноземними мовами (в першу чергу, англійською, китайською, французькою, німецькою), оскільки проводимо переговори з міжнародними компаніями. Також нам потрібні оглядачі міжнародних ринків (це, переважно, робота з технічною інформацією), працівники у відділ просування (потрібно вміти спілкуватися, презентувати компанію). У нас працюють міжнародні економісти, філологи з ДНУ, вони у нас на гарному рахунку».

Менеджер з персоналу компанії шоколадної продукції «Міленіум» Наталя Перепілка: «У нас затребувані такі фахівці, як інженери-технологи, інженери-лаборанти. Нам потрібні випускники спеціальностей «хімія», «мікробіологія», які є одночасно перспективними й комунікабельними юнаками й дівчатами. У нас працює дуже багато ваших випускників, тож ми готові й надалі з вами співпрацювати».

Студенти активно скористалися наданою університетом можливістю познайомитися з потенційними працедавцями. Деякі знайшли для себе на «Дні кар’єри» навіть по кілька цікавих пропозицій, які відповідають їхній фаховій сфері інтересів. Вони планують невдовзі проходити практику на відповідних підприємствах з метою подальшого працевлаштування.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram