Версія для друку

Натхненниця університетського волонтерства нагороджена медаллю до Міжнародного Дня волонтера

Керівник Центру соціальних ініціатив і волонтерства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Зоя Бондаренко Дніпропетровською міською радою була відзначена почесною медаллю «Захиснику Вітчизни».

Заступник декана факультету психології ДНУ з виховної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та корекційної освіти Зоя Петрівна Бондаренко є засновницею і незмінним керівником Центру соціальних ініціатив і волонтерства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара більше десяти років. Створений на факультеті психології у 2002 році, Центр задумувався як одна з інноваційних форм організації студентського життя в Дніпропетровському національному університеті. У 2010 році він набув загальноуніверситетського статусу. А сьогодні Центр соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ ім. О.Гончара є чи не єдиним подібним громадським об’єднанням в загальнодержавному навчальному просторі України.

Волонтери ДНУ в координаційному центрі по роботі з переселенцями "Допомога Дніпра"

Зокрема, засобами волонтерської роботи у Дніпропетровському національному університеті здійснюється підготовка студентів до професійної діяльності. Студенти набувають відповідних компетенцій під час занять у Школі волонтерів Центру соціальних ініціатив і волонтерства, де також займаються науково-дослідною роботою. На практиці учасники Центру працюють з дітьми-сиротами та дітьми, які залишилися без батьківської опіки, проводять розвивально-корекційну, реабілітаційну роботу з дітьми з особливими потребами, організовують дозвілля для дітей вимушених переселенців, надають соціально-психологічну допомогу людям похилого віку. Крім того, волонтерський центр ДНУ активно співпрацює зі своїми соціальними партнерами – державними установами та НДО, міськими благодійними організаціями, фондами, товариствами. Спільно з ними для вихованців дитячих будинків, притулків та інтернатів були проведені численні фестивалі дитячої творчості, конкурси, вуличні ігротеки та благодійні акції («Від серця до серця», «Творімо добрі справи, друзі!», «Завітай до Планети Добра!», «Листи ангелів», «Щастя на крилах!»), соціально-педагогічні майстер-класи та тренінги з популяризації здорового способу життя серед молоді, патріотичні акції («Висади тюльпани на честь героїв форсування Дніпра»), екскурсії (Ботанічний сад ДНУ), спортивні свята, квести та флеш-моби для мешканців міста («Скажемо“Ні – СНІДу!”», «Стоп насильству!») тощо.

Університет передає обладнання Обласному військовому шпиталю

Студенти-волонтери Дар’я Онищенко з факультету психології та Дарина Одєгналова з факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства ставали переможцями обласного конкурсу «Студент року» у номінації «Волонтер року».

Студенти-волонтери ДНУ у дитячому будинку

Відтак, більш ніж десятилітній досвід Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара в організації та популяризації волонтерського руху цілком заслуговує на узагальнення і поширення не лише у нашому місті та регіоні, а й в країні загалом.

Колектив ДНУ висловлює подяку Зої Петрівні Бондаренко за її доброчинні зусилля! Сподіваємося, що плідна робота волонтерського активу університету продовжуватиметься й надалі, примножуючи лави молодих українських патріотів, які в своєму прагненні прийти на допомогу тим, хто перебуває в складних життєвих обставинах, ще неодноразово продемонструють чудові зразки милосердя та благодійництва.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram