Версія для друку

Студент ДНУ – чемпіон Європи з плавання!

Студент IV курсу факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Андрій Говоров став переможцем Чемпіонату Європи з плавання на короткій воді, який проходив з 2 по 6 грудня в Нетанії (Ізраїль).

Лідер української чоловічої команди Андрій Говоров став чемпіоном Європи, вигравши дистанцію 50 м батерфляєм з результатом 22,36 секунди. «Срібло» змагань дісталося білорусу Євгену Цуркіну (22,56), «бронза» – у росіянина Олександра Попкова (22,69 с).

За підсумками попередніх запливів А.Говоров виходив на фінал з четвертим результатом та займав не дуже зручну 6-ту доріжку, він зумів жваво стартувати і добре спрацював на повороті в 25-метровому басейні та потрапив у дотик на фініші, ставши першим у головному запливі.

Українець мав можливість виграти й медаль на дистанції 50 метрів вільним стилем, адже пройшов до фіналу з третім результатом, але у вирішальному запливі він був лише четвертим.

Золота медаль Андрія стала першою для України на турнірі в Ізраїлі. Всього на змагання Євро-2015 було відправлено п’ятеро українських спортсменів.

Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України привітав дніпропетровського чемпіона та побажав йому подальших спортивних перемог!

Андрій Говоров – майстер спорту міжнародного класу України, дворазовий чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи серед юніорів, багаторазовий призер чемпіонатів Європи, дворазовий рекордсмен Європи серед юніорів на дистанції 50 м батерфляєм, шестиразовий рекордсмен України на дистанціях 50 м і 100 м вільним стилем та 50 м батерфляєм у коротких басейнах. На Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні на дистанції 50 метрів вільним стилем дійшов до півфіналу. За перемогу на дистанції 50 м батерфляєм на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані в липні 2013 нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ст. У 2014 році став бронзовим призером Чемпіонату світу на короткій воді, а в серпні 2015 року на першому етапі Кубку світу з плавання в Москві здобув золоту та бронзову нагороди.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram