Версія для друку

Політологи на Всесвітньому демократичному форумі у Страсбурзі

Нещодавно у Страсбурзі (Франція) відбувся перший Всесвітній форум для демократії, який зібрав громадських діячів, політиків, експертів з усього світу. Серед запрошених представників спільноти молодих українських лідерів була асистент кафедри політології факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Ольга Славіна.

Основною темою форуму було обговорення балансу свободи та контролю в демократичній державі у контексті загострення проблеми тероризму, зростання можливостей ІТ-інструментів спостереження спецслужб за приватним життям громадян тощо. Як учасник проекту Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи «Надаючи можливості молодим місцевим лідерам розвивати локальну демократію в Україні» Ольга Славіна долучилася до світового досвіду розбудови місцевої демократії з урахуванням локальних соціально-економічних й політико-культурних обставин та умов в Україні. Ця ініціатива реалізувалася в рамках проекту Конгресу, спрямованого на промоцію децентралізації та демократичного управління в Україні. На цьому важливому моменті сфокусована увага у Плані дій Ради Європи щодо України на 2015-2017 рр.

Учасники проекту мали можливість зустрітися із представниками муніципалітетів Франції та Німеччини, обмінятися досвідом найвдаліших практик розвитку демократичного врядування на місцях в локальних громадах, а також отримати додаткові знання щодо міжмуніципального й транскордонного співробітництва.

Отриманий досвід викладачка ДНУ планує використовувати у навчальному процесі, збагачуючи заняття здобутими унікальними інформаційними матеріалами, та у наукових пошуках механізмів побудови системи локального демократичного врядування в Україні.

Кафедра політології
ДНУ ім. Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram