Версія для друку

День першокурсника: давні традиції та нові ідеї

Новий формат Дня першокурсника цього року запропонувала студентська рада Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Яскравий фестиваль-конкурс творчих студентських колективів під назвою «Золота премія. Кубок ректора-2015» проходив у Палаці студентів ДНУ.

Ідея, започаткована колективом Палацу студентів, давно набула широкої популярності серед студентства. Щорічно День першокурсника збирає переповнені зали, приходять згадати свої перші творчі спроби колишні випускники університету.

«Цього року ми вирішили трохи змінити формат свята так, щоб від кожного факультету був представлений лише один номер тривалістю сім хвилин, об’єднаний загальною ідеєю, – розповіла Тетяна Тесленко, студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, одна з організаторів і ведучих свята. – В один виступ включені усі три номінації: вокал, хореографія, оригінальний номер. Особливістю цьогорічного фестивалю-конкурсу є також велика кількість ведучих: у кожній з трьох частин свята – по парі. Навесні минулого року був організований проект – Школа ведучих в ДНУ. Так ось, сьогодні День першокурсника вестимуть учасники цієї Школи, – пояснила Тетяна. – Підготовка до Кубку ректора розпочинається ще з вересня. Спочатку шукаємо спонсорів і партнерів, тому що фінансування свята – важлива річ. Потім продумуємо ідею, працюємо над афішею та запрошеннями. Завдяки такій організаторській діяльності ми всі дуже здружилися, хоча раніше були просто знайомі». Тетяна Тесленко входить до event-group-ДНУ – групи студентів, яка організовує свята. Цієї осені event-group-ДНУ вже організовувала Хелоуін та благодійний ярмарок на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства.

Першокурсники університету демонстрували не лише свої таланти, а й вміння працювати у колективі. Як відзначила куратор студентських проектів, співробітник Палацу студентів ДНУ Ольга Ломська, цього року у конкурсі взяли участь усі факультети: «Минулі роки деякі факультети могли не брати участь через відсутність вокалістів чи танцівників. Цього ж року представлені всі факультети, і, як ніколи, на кожному з них є своя творча «родзинка». Це вражаючий набір студентів, діти дуже талановиті: є саксофоністи, гітаристи, скрипалі, флейтисти».

Перед виступами першокурсники розповіли про те, як готувалися до свята та про свої враження від навчання в університеті. Анна з факультету суспільних наук та міжнародних відносин: «У нас об’єднана команда соціологів, політологів та філософів. Підготовка до фестивалю проходила дуже цікаво. Я буду брати участь у всіх трьох номерах нашого виступу. Зокрема, будемо танцювати у стилі джаз-фанк. Навчання на першому курсі – це, перш за все, нові люди, нові враження, нові почуття. Є й труднощі, але ми їх долаємо».

Василь Нестеренко з юридичного факультету: «Наш факультет підготував комічну сценку – гіперболізоване висміювання єврейського суспільства, а саме під час суду. Наш саксофоніст Феофілакт Зафіров, від якого в захваті усі дівчата, буде виконувати на саксофоні пісню Адель. Щодо студентського життя: якщо заглиблюватися у всі заходи, які відбуваються в університеті, то воно виявляється дуже цікавим. Це дає можливість відчути себе значимим і потрібним».

Кирило Качура з економічного факультету: «Представники економічного факультету – люди з нестандартним мисленням. З економікою в Україні взагалі неможливо працювати стандартно. Тому і номер наш відповідний, веселий, головний персонаж якого – рожевий гусак. Ми не будемо дивувати сьогодні вокалом чи танцями, а запросили Рожевого гуся, який є символом економічного факультету 2015 року. Це наша зірка, яка буде нам допомагати виступати».

Інна Малюженко з геолого-географічного факультету: «Ми ретельно готувалися до Дня першокурсника. Цього року плануємо виступити на належному рівні, підняти рівень нашого факультету. У нашій жартівливій сценці ми хотіли показати, що хоча на факультеті є проблема – мало хлопців, та все ж ми веселі й запальні дівчата, злагоджений колектив».

По завершенні захоплюючої шоу-програми, де першокурсники продемонстрували високий рівень креативності, невимушеність і харизматичність, вміння захоплювати глядачів, компетентне журі визначило переможців. «Кришталевий» Кубок ректора отримала команда біологічного факультету. Друге місце посіла команда фізтеху, третє – факультет української філології та мистецтвознавства. Історики отримали приз глядацьких симпатій, команда факультету систем і засобів масової комунікації відзначилася кращою піснею, а факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем – кращим танцем.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram