Версія для друку

Бельгійський погляд на інтеграцію України в ЄС

На факультеті суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов семінар на тему: «Інтеграція України в ЄС: погляд з Європи». Головним спікером заходу став Вім Ван Латем, викладач Наукового коледжу Святої Алоїзи (м. Нінове, Бельгія).

Європейський напрямок інтеграційної політики України на сьогодні є найактуальнішою темою для дослідження та обговорення не тільки серед наукових та політичних діячів, але й серед студентської молоді, яка вбачає в цьому процесі багато нових перспектив та можливостей для професійного вдосконалення і розвитку. Саме з метою більш глибокого розуміння проблем і перспектив європейського інтеграційного процесу кафедра міжнародних відносин факультету ДНУ і провела відкритий семінар з бельгійським спеціалістом.

Професор В.Латем презентував лекцію, у якій зупинився на проблемних аспектах інтеграції України в ЄС. Зокрема, він зауважив, що сучасні проблеми в країнах ЄС, пов’язані з напливом вимушених переселенців з Сирії та Іраку, також не сприяють більш швидкому та результативному розвитку інтеграційного процесу України. Втім, Вім Ван Латем висловив сподівання, що сучасний етап європейської інтеграції України, започаткований підписанням Угоди про асоціацію буде успішним та призведе до позитивних змін усередині країни та всьому європейському регіоні взагалі.

Студенти взяли активну участь у семінарі, ставили питання, на які Вім Ван Латем дав досить відверті та ґрунтовні відповіді. Підсумком відкритого семінару в ДНУ стала ідея створення інтернет-майданчика для обговорення теми європейської інтеграції між українськими та європейськими студентами.

Олена Осельська,
доцент кафедри міжнародних відносин
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram