Версія для друку

ДНУ відвідав письменник Юрій Винничук

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства відбулася незабутня зустріч з відомим сучасним українським письменником, журналістом, редактором, першим лауреатом премії «Бі-Бі-Сі» Юрієм Винничуком.

Модератором зустрічі був російськомовний український письменник, журналіст, сценарист, кінематографіст Андрій Курков. Студентам письменників представила завідувач кафедри української літератури Н. П. Олійник.

У переповненій аудиторії студенти, викладачі, пересічні дніпропетровці з інтересом слухали письменників сучасної української літератури, де чільне місце займає літературна містифікація. Ю. Винничук та А. Курков із задоволенням розказували про свою творчість, про шлях до літературного визнання та слави. Упродовж години студенти й викладачі мали змогу вести живий цікавий діалог з діячами української культури. Після прочитання авторами уривків з їхніх творів натхненна аудиторія поставила запитання, які стосувалися не лише творчої майстерності письменників, а й їхнього розуміння розвитку сучасного українського літературного слова. Зокрема, студентку IV курсу О. Багрій цікавила специфіка й особливості психології творчості Ю. Винничука. А. Куркову, як одному з найвідоміших українських письменників за кордоном, довелося дати відповідь на питання щодо популяризації української літератури як національного явища за кордоном. Під час зустрічі постійно лунали несподівані запитання й оригінальні відповіді на них.

Творчий діалог продовжився й за межами аудиторії. Студенти хотіли почути відповіді на всі свої запитання як молоді дослідники творчості Ю. Винничука, на матеріалі творів якого пишуть курсові, дипломні, магістерські роботи. Після зустрічі всі присутні мали змогу придбати найвідоміші книги творів Ю. Винничука та А. Куркова з автографом.

Безперечно, такі зустрічі не лише об’єднують митців різного віку (письменника й читача), які захоплені художнім словом, а й позитивно впливають на студентів, навчально-виховний процес, сприяють їхньому культурному розвитку.

Кафедра української літератури
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram