Версія для друку

Доторкнутися до космічної історії країни

Студенти першого курсу фізико-технічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара з ознайомчою екскурсією відвідали Музей аерокосмічної техніки Національного центру аерокосмічної освіти молоді України імені О.М. Макарова.

Традиційно організацією відвідин першокурсниками НЦАОМУ ім. О.М. Макарова займається студентська рада фізико-технічного факультету ДНУ. Студенти старших курсів супроводжують першокурсників до НЦАОМУ, розповідають їм про можливості співпраці з Національним центром аерокосмічної освіти молоді України.

НЦАОМУ імені О.М. Макарова є давнім і надійним партнером Дніпропетровського національного університету у підготовці фахівців космічної галузі. Як відомо, розвиток космічної галузі держави сприяє підвищенню її науково-практичного потенціалу, зміцненню співпраці з іншими країнами, вагомо впливає на національну економіку. Безпосередній розвиток космічної галузі – у вкладених інвестиціях, відданій праці фахівців, творчій діяльності науковців, а також – у студентах, які прагнуть стати високоякісними професіоналами і працювати на благо рідної держави.

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара таких фахівців готують на фізико-технічному факультеті. З перших днів навчання студентам надають можливість отримувати глибокі знання, вчать творчо та ефективно їх використовувати. А ще в університеті переконані: юні фізтехівці мають знати історію космічної діяльності країни та її флагманів – Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» та Державного підприємства «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод» імені О.М. Макарова». Власне, безпосередньо доторкнутися до цієї історії студенти з усієї України можуть в унікальному виставковому комплексі Національного центру аерокосмічної освіти молоді України імені О.М. Макарова, куди їх завжди гостинно запрошують фахівці центру.

Цього разу студенти-першокурсники ДНУ із захопленням дивилися на унікальні натурні та макетні зразки всесвітньо відомої ракетно-космічної техніки, слухали розповідь екскурсовода НЦАОМУ і цікавилися подробицями. Зокрема, вони відчули велич відтворення технічної думки у зразках техніки, зблизька побачивши космічний апарат, доторкнувшись до маршового двигуна і виконавчих органів системи керування ракети. Та, найголовніше, що студенти усвідомили прагнення будувати майбутнє космічної галузі України.

У своєму подальшому студентському житті фізтехівці Дніпропетровського національного університету ще не раз стануть гостями аерокосмічного центру та зустрінуться з його фахівцями. Також студенти відвідають різноманітні тематичні заходи центру, візьмуть участь у конференціях, проведених НЦАОМУ спільно з ДНУ, та стануть учасниками спільних молодіжних науково-дослідних проектів і розробок.

Доцент кафедри систем
автоматизованого управління ФТФ
ДНУ ім.О.Гончара
Тетяна Лабуткіна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram