Версія для друку

Юристи обговорювали права людини в умовах воєнного конфлікту

Представниця юридичного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара взяла участь в 11-їй україно-німецькій конференції «Права людини в умовах воєнного конфлікту та реформи в секторі юстиції» та у публічній дискусії «Проблеми прав людини та сучасна державна політика в Україні» у Києві.

Метою конференції було розроблення рекомендацій щодо покращення ситуації з правами людини в Україні та Криму, які будуть представлені у Верховній Раді України. У рамках конференції пройшла публічна дискусія «Проблеми прав людини та сучасна державна політика в Україні». У ній взяли участь близько 40 представників правозахисних організацій та юристів з різних куточків України. Головними темами обговорень стали: права учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб, проблеми громадян України, що виїхали з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, а також реформи в Україні. Студентка юридичного факультету ДНУ Валерія Панченко виступила з доповіддю на тему: «Зв`язок прав людини та економічної ситуації в державі».

Під час конференції обговорювались такі питання: права людини в Криму під час російської окупації, правозахисні місії в Південно-Східній Україні: спостереження та поради, вплив реформ на права людини в Україні, внутрішньо переміщені особи та біженці: можливості їх інтеграції та розвитку, права меншин та конфлікт на Південному-Сході України, право на справедливий суд та судова реформа, реформа правоохоронних органів та права людини в кримінальному процесі, конституційна реформа.

По завершенні конференції були розроблені рекомендації щодо того, які міжнародні практики та досвід може застосувати Україна в рамках конфлікту на Донбасі та в Криму, які рекомендації німецької влади щодо політики з прав людини в Україні доцільно використати, а також які ідеї та пропозиції представників громадянського суспільства та учасників конференції можуть при їх реалізації позитивно вплинути на захист прав людини в умовах воєнного конфлікту та реформ в секторі юстиції.

Юридичний факультет
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram