Версія для друку

Твори добро!

Студентка факультету міжнародної економіки ДНУ ім .О. Гончара Юлія Калугіна всі літні канікули працювала добровольцем у «Куточку допомоги військовим», який знаходиться на залізничному вокзалі. Також регулярно відвідувала 16-у міську лікарню, де лікуються поранені бійці. Цим займається і до сьогодні.

Студентка факультету міжнародної економіки Юлія Калугіна є істинною патріоткою і тому до справ, що стосуються благодійності і допомоги бійцям, ставиться з особливим трепетом і повною серйозністю. Серце кожного з нас стискається, коли ми дивимося черговий випуск новин по ТБ або читаємо статті в Інтернеті про дії в зоні АТО. Хлопці, які захищають нас, стоять горою за наші життя, як ніколи потребують нашої підтримки.

На запитання, що Юлю надихнуло на такий крок і коли вона почала займатися волонтерством, дівчина відповіла: «Вся моя сім'я дуже близько до серця сприймає ці події. Зовсім недавно ми всією сім'єю готували «бандерівське сало» (сало, перемелене в блендері зі спеціями), пакували його і відправляли бійцям в зону АТО. Але особисто я всерйоз зайнялася цим після того, як на початку вересня минулого року ми з соціальним комітетом факультету міжнародної економіки вирушили в 2-у міську лікарню, щоб відвідати поранених бійців. Мене так зворушило побачене, що я вирішила і далі відвідувати бійців, але вже в 16-й міській лікарні». Так почалася благодійна діяльність нашої Юлі. Але це лише мала частина того, що вона робить.

Влітку дівчина знайшла в Фейсбук сторінку «Вокзал Дніпро». Вона зв'язалася з організаторами і почала працювати в «Куточку допомоги військовим». Робота там позмінна, і вже після першої зміни Юля настільки перейнялася усією атмосферою, що почала працювати через день. Одна зміна триває шість годин, і весь цей час Юля по-справжньому творила добро.

«Ти відчуваєш себе там, як удома. Хочеться допомагати, зовсім не відчуваєш втоми. У приміщенні є стенд з шевронами, їх залишають на пам'ять бійці. Кожен з них хоче залишити тут частинку себе», – говорить Юля.

Крім роботи волонтером у центрі, Юля продовжувала творити добро вдома. Вона прала футболки, сушила і прасувала їх, щоб потім віддати бійцям. Також вона збирала добровільні внески, на які купувала зубну пасту для військових і відправляла в зону АТО.

Юлія Калугіна – приклад для багатьох. Ця тендітна дівчина з великим і добрим серцем не перестає розробляти благодійні проекти, які буде реалізовувати спільно з радою студентів факультету міжнародної економіки.

Ми пишаємося такими студентами!

Голова студради ФМЕ
ДНУ ім. О. Гончара
Анастасія Єрак


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram