Версія для друку

Нові еко-лідери України

Екологічний проект «Water Clock», розроблений студентами економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, посів друге місце на щорічному екологічному форумі «Climate Change Camp III», що проходив з 25 по 28 вересня 2015 року на базі комплексу «Джинтама-Бриз» (с.Глібівка, Вишгородський район, Київська область).

Місія «Climate Change Camp III» полягає у створенні та розширенні можливостей для молодих і відповідальних еко-лідерів, які стануть генераторами змін майбутнього України. Організатори форуму - Фонд Віктора Пінчука та Фундація Coca-Cola.

Зокрема, темою цьогорічного форуму була «Охорона природного середовища: збереження води та водних ресурсів через зміну споживацької поведінки українців». Протягом трьох днів студентки економічного факультету Дніпропетровського національного університету Ксенія Уварова, Алла Гордієнко, Наталія Матвєєва, Яна Лихачова, Наіра Казеян (напрям підготовки «Прикладна статистика») та Дар’я Матвєєва (напрям підготовки «Маркетинг») були учасниками унікальних семінарів, майстер-класів і презентацій та перейняли досвід розробки екологічних проектів у високофахових та досвідчених менторів.

Представниці ДНУ поспілкувалися з такими відповідальними та еко-свідомими особами, що є лідерами у провадженні цього руху в Україні: Світлана Коломієць (заступник Міністра екології та природних ресурсів України), Андрій Зінченко (засновник інноваційних енергетичних проектів Energy Torrent та Greencubator), Ярина Бойчук (академічний директор Львівської бізнес школи Українського католицького університету), Олександр Горган (голова Вишгородської районної державної адміністрації), Любомир Чабурський (юрист та менеджер комп’ютерних проектів з Канади), Дмитро Федоренко (лідер громадського об’єднання «Це наш Київ») та іншими.

Завдяки отриманому досвіду, еко-ідея «Water Clock», яку згенерували дніпропетровські студентки, посіла друге місце на екологічному форумі «Climate Change Camp III». Відтак, бажаємо їм сил та наснаги у втіленні запропонованого проекту!

Економічний факультет
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram