Версія для друку

Перша екскурсія – до бібліотеки

Дуже символічно, що перша екскурсія студентів першого курсу фізико-технічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася до однієї з найкращих в Україні бібліотек — Наукової бібліотеки ДНУ.

Традиційно вже в перші тижні навчання всі першокурсники нашого університету залучаються до роботи з бібліотекою — академічні групи планово запрошуються до бібліотеки, студенів реєструють у навчальному відділі, вони отримують підручники, їм пропонують активно використовувати потенціал бібліотеки. Але це перший крок, перше знайомство. Другим кроком може стати екскурсія до бібліотеки, яку пропонують студентам працівники бібліотеки з метою максимально повно представити її можливості, надати пораду, як найкращим чином можна використати ці можливості для результативного навчання, плідної наукової роботи, розширення світогляду, гарного відпочинку з цікавою художньою книгою.

Бібліотекарі гостинно зустріли у стінах бібліотеки екскурсійну групу фізтеху, яка складалась з академічних груп ТТ-15, ТА-15, ТК-15, ТЗ-15. Екскурсію провела Ірина Іванівна Макєєва. Під її керівництвом молодь відвідала всі основні відділи бібліотеки, де їх зустрічали співробітники, розповідаючи про свої відділи, про особливості бібліотечних послуг, які можуть бути у ньому отримані. Студенти завітали до зали каталогів бібліотеки, де їм розказали про основні правила роботи з каталогом, розповіли про багатий книжковий фонд бібліотеки. Студентів ознайомили з комп’ютерним відділом. У довідково-бібліографічному відділі розповіли про тематичний підбір матеріалу, правила оформлення літератури, про можливості електронних зв’язків з іншими бібліотеками, дистанційний доступ до їх ресурсів. У відділі рідкісної книги студенти заворожено слухали розповідь про унікальні видання, збережені у бібліотеці, розглядали старовинні книги, видані у різні століття, порівнювали їх, розглядали великі та крихітні видання, дивувалися технологіям їх створення. Студенти завітали до художнього відділу, у якому їм запропонували отримувати доступ до великого творчого світу, тримаючи у руках книгу. Відділ іноземної літератури запропонував використання літератури іноземними мовами, можливості читати твір мовою оригіналу. Закінчилась екскурсія у книгосховищі, де студенти захоплено дивилися на полиці, які заповнюють тисячі книг.

У нашій бібліотеці багаті фонди, тут працюють люди, які вчать роботі з книгою, вводять до книжкового світу, прагнуть зробити книгу невід’ємною складовою життя людини.

Куратор груп ТТ-15, ТА-15,
доцент кафедри систем автоматизованого управління ФТФ,
Тетяна Лабуткіна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram